- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În urma unei instalații dintr-una dintre camerele muzeului, care le arăta vizitatorilor propria imagine termică, femeia a descoperit că suferă de cancer la sân.
Atunci, ea a observat pe piept o pată roșiatică, ce iradia mai multă căldură decât pielea din jur. Împinsă de curiozitate, ea a început să caute pe internet informații și a descoperit că termografia ajută la detectarea cancerelor.
Citește și: Povestea băiețelului stins, la 4 ani, de cancer: ”Mami, mă duc în cer și acolo mă joc până vii și tu, da?”
A mers la medic şi acesta a depistat boala într-un stadiu precoce, iar acum pacienta este vindecată.
”În timp ce vizitam diferitele etaje ale muzeului, am ajuns la sala camerei termice. Așa cum fac toate familiie, am intrat și am admirat imaginea creată. Făcând asta, am observat o pată de căldură roșie în dreptul sânului meu stâng. Am crezut că este ciudat, comparând imaginea mea cu a celorlalți. Am făcut o fotografie și am vizitat muzeul în continuare.
Câteva zile mai târziu, mă uitam la fotografiile din telefon și am dat de aceeași imagine. Mulțumesc! Fără acea fotografie nu aș fi știut niciodată. Știu că nu acesta îi este scopul, dar mie mi-a salvat viața”, a mărturisit Ball.
Andrew Johnson, managerul general al muzeului, s-a arătat foarte impresionat de caz.
Termografia, cunoscută și sub numele de imageria termală, folosește o cameră care măsoară temperatura pielii pe suprafața sânului. Este un test non-invaziv, ce nu necesită iradiere. Celulee canceroase se multiplică foarte repede, având un metabolism mai ridicat, fapt pentru care determină un flux mai mare de sânge, ce face ca temperatura de la nivelul pielii să crească.