Antena Căutare

Cum arată Miss Turcia, condamnată la un an de închisoare de președintele Recep Erdogan. Nici imaginile sexy nu o mai scapă

Fosta Miss Turcia, Merve Buyuksarac, a fost condamnată la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru că a postat pe contul său de Instagram un poem satiric care conținea insulte la adresa președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, scrie presa locala, potrivit agerpres.ro.

Fosta Miss Turcia, Merve Buyuksarac, a fost condamnată la un an și două luni de închisoare cu suspendare, după ce a postat pe Instagram un poem satiric, jignitor la adresa președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, scrie presa locala, potrivit agerpres.ro.

Merve Buyuksarac, de 27 de ani, fusese încoronată Miss Turcia în 2006. Tânăra a fost acuzată că a publicat o versiune a imnului național al Turciei care conținea insulte la adresa președintelui Erdogan în 2014, atunci când acesta era prim-ministru.

Fosta a Miss a recunocut în fața autorităților că a postat pe Instagram o parte din textul publicat într-un săptămânal satiric.

“Am împărtășit-o cu toată lumea deoarece mi s-a părut amuzantă. Intenția mea nu a fost de a-l insulta pe președintele Recep Tyyip Erdogan", a declarat aceasta, la acea vreme, citată de independent.co.uk.

Procurorii au considerat însă că poemul aduce insulte liderului turc, care a depus peste 2000 de plângeri pentru insultă, din anul 2014, de când a devenit președinte, împotriva unor artiști, jurnaliști, dar și persoane particulare.

Liderii străini și observatorii internaționali au semnalat alarmant deteriorarea libertății de exprimare în Turcia, și au susținut că multe voci din opoziție critice la adresa președintelui Recep Erdogan au fost reduse la tăcere printr-un val de noi legi și arestări menite să elimine orice opinie critică, scrie independent.co.uk.

Buyuksarac a fost condamnată de un tribunal din Istanbul pentru insultarea unei "personalități a statului", însă executarea sentinței a fost amânată, a indicat agenția de știri Dogan.

Avocații lui Erdogan au susținut însă că postarea nu intră în "cadrul libertății de exprimare" și depășește "limitele criticii", "umilindu-l" pe președinte, potrivit Dogan.

Vestea care va bucura milioane de copii. Un nou film din seria „Harry Potter” va apărea pe marile ecrane!... După 17 ani de muncă, Elveția are cel mai lung tunel de cale ferată din lume. Măsoară peste 57 km și a luat viața a 9 pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x