Antena Căutare

Cutremurul din Albania, cel mai puternic din ultimii 40 de ani. Cel puțin 27 de oameni au murit, dar numărul crește de la o oră la alta

Se dă o lupă contra cronometru pentru viaţă în Albania după mai multe oraşe şi sate au fost puse ieri la pământ de un cutremur de 6,4 pe scara Richter. Seismul a fost urmat de peste 180 de replici! Până acum, autorităţile spun că 27 de oameni au murit şi peste 650 au sunt răniţi dar se aşteaptă ca bilanţul vieţilor pierdute să fie mult mai mare. 

Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor sunt în plină desfăşurare iar la ele participă 52 de pompieri români, un medic şi un asistent de la SMURD, alături de câini de urmă. O echipă Observator îi însoţeşte.

Mai sunt foarte multe persoane prinse sub dărâmături, tocmai de aceea au şi trimis cei de la noi 52 de pompieri salvatori cu patru câini special antrenaţi care să caute sub dărâmături cu speranţa că vor mai găsi pe cineva în viaţă.

Bilanțul cutremurului din Albania a crescut. 13 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite. Imagini terifiante surprinse din Albania

Salvatorii lucrează fără oprire de mai bine de 24 de ore. Cel mai afectat este oraşul Durres, unde mai multe blocuri au fost puse la pământ. De frica unor noi replici, oamenii şi-au petrecut noapte în aer liber. Mai exact pe un stadion de fotbal unde au fost instalate mai multe corturi.

”Am văzut copii foarte mulţi, oameni bătrâni. Am văzut inclusiv bătrâni în cârje, aici pe acest stadion. Îi vedeţi, stau pe jos cu pătrui înveliţi din ceea ce au primit din ajutoare. Sunt aici,foarte mulţi militari care instalează aceste corturi.”, a povestit Corina Matlinschi, reporter Observator trimis în Albania.

Numărul morţilor se schimbă de la o oră la alta. Spitalele albaneze sunt pline de răniţi, iar localnicii aşteaptă disperaţi informaţii despre rudele dispărute sub ruine.

Primele imagini de la cutremurul din Albania. Trei persoane au murit și alte zeci au fost rănite, în urma celui mai puternic seism din ultimii 20 de ani

Între timp, statul Kosovo a anunţat că va oferi adăpost sinistraţilor din Albania. Agenţiile de transport au pus deja la dispoziţia oamenilor mai multe autobuze.

Seismul din Albania- considerat cel mai puterinc din ultimii 40 de ani - a fost urmat de 187 de replici, unele dintre ele cu magnitudinea de peste 5 grade, resimţite şi în ţările vecine.

Europa, lovită de un alt cutremur de peste șase grade, la 24 de ore după dezastrul provocat în Albania... Un bărbat a confecționat din deșeuri zeci de adăposturi de iarnă pentru pisicile vagaboande. Faptele lui au ajuns să fie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x