Antena Căutare

Damascul îl cataloghează drept ”desprins de realitate” pe Erdogan care ameninţă să atace regimul ”oriunde” în Siria şi reiterează un ultimatum în vederea retragerii unor trupe siriene din Idleb până la sfârşitul lui martie

Damascul l-a acuzat miercuri pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan de faptul că este ”desprins de realitate”, după ce şeful statului turc a ameninţat cu atacuri ”oriunde” vizând regimul sirian, într-un context de tesniuni fără precedent între cele două ţări vecine, relatează AFP.

”Şeful regimului turc face declaraţii goale, găunoase şi laşe, care nu pot fi făcute decât de o persoană desprinsă de realitate (...)”, a declarat o sursă din cadrul Ministerului sirian de Externe pentru agenţia oficială siriană de presă Sana.

Această sursă a evocat ”atacuri dureroase”, în ultimele zile, ale armatei siriene contra forţelor turce, în regiunea Idleb, în nord-vestul Siriei.

Bombardamente de artilerie siriene au ucis 14 militari turci în decurs de o săptămână.

Într-un discurs plin de vitriol, susţinut miercuri la Ankara, Erdogan a ameninţat cu ”atacarea regimului oriunde” în Siria, în cazul unui nou atac vizând forţele turce la Idleb.

Erdogan a reitarat totodată un ultimatum dat regimului lui Bashar al-Assad de a se retrage din anumite poziţii la Idleb până la sfârşitul lui februarie.

El a ameninţat că va constrânge regimul la aceste retrageri prin ”tot ceea ce este necesar la sol şi în aer”.

Regiunea idleb se află la frontiera cu Turcia, care susţine grupări rebele siriene.

Ankara şi-a consolidat în mod considerabil prezenţa militară în ultimele zile în regiunea Idleb, ultimul bastion insurgent, în care regimul lui al-Assad şi aliatul său rus au înaintat, în ultimele săptămâni, împotriva unor grupări rebele şi jihadiste.

Sursa : news.ro

NATO îi îndeamnă pe talibani să-şi demonstreze angajamentul faţă de o soluţie paşnică a Războiului din Afganistan, după ... El este cel mai vârstnic bărbat din lume. Japonezul are 112 de ani, cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-str...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x