Căutare Live

Danemarca vrea sa revendice Polul Nord

Danemarca intentioneaza sa revendice Polul Nord si zone aflate in apropierea Groenlandei si a insulelor Feroe, a anuntat, astazi, site-ul cotidianului danez Information, citand un document strategic al Ministerului de Externe.

"Tara are intentia sa revendice platoul continental in cinci zone din jurul insulelor Feroe si Groenlandei, inclusiv Polul Nord", conform documentului diplomatic care urmeaza sa fie publicat in iunie.

Adoptarea de care Danemarca a planului intitulat "Strategie pentru Arctica 2001 - 2020" risca sa creeze tensiuni in relatiile cu Rusia, Statele Unite, Canada si Norvegia, tari riverane cu interese in zona, relateaza AFP.

Topirea banchizelor si noile tehnologii au determinat o crestere a interesului pentru aceasta zona cu resurse importante de hidrocarburi, devenita mai usor accesibila.

Conform Institutului american de geofizica (USGS), in interiorul Cercului Polar s-ar putea afla o cincime din rezervele de hidrocarburi inca nedescoperite din lume, respectiv 13 la suta din petrol si 30 la suta din gazele naturale.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Un torent devastator a maturat un oras din Columbia... Asasinarea Papei Ioan Paul al II-lea, comandata de sovietici...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri