Antena Căutare

Decizia radicală a autorităților din Egipt după ce o româncă a fost ucisă de un rechin. Ce se întâmplă cu plajele din Marea Roșie

În ultimii ani, atacurile rechinilor au fost tot mai dese pe plajele de la Marea Roșie, așa că autoritățile din Egipt au luat o decizie radicală. Cât de tare va fi afectat turismul local în urma acestei hotârâri.

Decizia radicală a autorităților din Egipt după ce o româncă a fost ucisă de un rechin. Ce se întâmplă cu plajele din Marea Roșie Galerie
Două femei, dintre care una de origine română, au fost ucise de un rechin în Marea Roșie, Egipt. | Profimedia

Autoritățile egiptene anunță închiderea mai multor plaje de la Marea Roșie după ce două turiste, printre care și o femeie de origine română au fost ucise de rechini. Atacurile au avut loc la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului, potrivit Observator.

O româncă a fost ucisă de un rechin în Marea Roșie. Autoritățile au luat o decizie radicală

În urma atacurilor din Marea Roșie, autoritățile au luat o decizie radicală. Guvernatorul egiptean al Mării Roșii a emis vineri un ordin de închidere a mai multor plaje, după ce o femeie austriacă a fost ucisă în urma unui atac al unui rechin, în largul coastei Sahl Hasheesh.

Potrivit Reuters, trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin. Anterior, prădătorul marin a provocat și moartea unei austriece, în vârstă de 68 de ani. Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, mai precizează sursa citată.

După atac, femeia de origine austriacă a fost transportată imediat la spital local, unde s-a încercat resuscitarea acesteia, dar fără succes. Potrivit infiormațiilor, aceasta a decedat din cauza insuficienței circulatorii, determinată de rănile și pierdea de sânge din urma atacului.

Femeia, în vârstă de 68 de ani, locuia în Egipt de mai bine de cinci ani, alături de soțul ei egiptean.

Citește și: Doi tineri au făcut scufundări și au dat peste o creatură cu o gură uriașă. Ce era, de fapt, gigantul subacvatic

Peste 44 de specii de rechini se află în Marea Roșie

Deși în Marea Roșie, se află peste 44 de specii de rechini, atacurile sunt destul de rare. Cu toate acestea, în ultimii ani au fost raportate mai multe incidente care au implicat turiști, iar asta a dus la această decizie radicală.

Hotărârea va afecta, cu siguranță. turismul, având în vedere că regiunea adună aproximativ 65% din turiștii care vizitează Egiptul, transmite BBC.

Ministerul Mediului a mai spus că, în prezent, lucrează pentru a identifica circumstanțele celor mai recente atacuri.

Într-un videoclip distribuit online, a cărui veridicitate nu a putut fi verificată, o femeie poate fi văzută luptându-se chiar înainte de a fi ucisă.

Citește și: Cum arată creatura marină bizară cu 300 de dinți, cunoscută sub numele de „fosila vie”. Este înfiorătoare imaginea completă

În octombrie 2020, un băiat din Ucraina, în vârstă de 12 ani, aflat în vacanță în Egipt și ghidul său turistic și-au pierdut membrele, după ce au fost atacați de rechin. În 2018, un turist ceh a fost ucis de un rechin în timp ce înota, iar un atac similar i-a adus sfârșitul și unui turist neamț, cu trei ani în urmă.

Și în 2010, un val ciudat de cinci atacuri, care avut loc în cinci zile consecutive, în apropierea punctului turistic Sharm el-Sheikh, a ucis o femeie în vârstă de 70 de ani și a rănit alți patru turiști străini.

YouTuber-ul Technoblade a murit la vârsta de 23 de ani. Ce a lăsat scris într-un mesaj de adio și care a fost cauza dece... Regina Letizia a Spaniei a fost testată pozitiv la Covid-19. Cum se simte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x