Căutare Live

Decizie radicală luată de autoritățile din Franța după atentatele sângeroase: Trei moschei au fost închise

La aproape două săptămâni de la atacurile teroriste din Franța, care s-au soldat cu peste 130 de morți, între care și doi români, autoritățile au decis să închidă trei moschei, două dintre ele fiind situate în Paris, iar alta în Lyon

La aproape două săptămâni de la atacurile teroriste din Franța, care s-au soldat cu peste 130 de morți, între care și doi români, autoritățile au decis să închidă trei moschei, două dintre ele fiind situate în Paris, iar alta în Lyon

Invocând radicalizarea, o măsură fără precedent în Franța, care a fost luată în cadrul stării de urgență instaurată după atentatele din Paris, autoritățile au decis să închidă mai multe moschei, după ce polițiștii au întreprins o vastă operațiune.

Această intervenţie de o amploare inedită va conduce la "dizolvarea definitivă, în consiliu de miniştri şi în cel mai scurt interval, a trei asociaţii pseudo-culturale" din această localitate, a declarat ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, conform Antena 3.

Această decizie radicală vine la aproape două săptămâni de la atentatele care au îndoliat Franța și este prima oară când Guvernul anunță dizolvarea unor asociații de tip cultural, ținând cont de legea din 1955 privind starea de urgență. Totuși, autoritățile au precizat că această decizie este una temporară, valabilă doar pe perioada stării de urgență.

Conform unor statistici, nu mai puțin de opt la sută din populația franceză este de religie islamică. Mai mult de atât, în urma atentatelor și a cercetărilor, cele 2.235 de percheziții efectuate au condus la 232 de rețineri.

Sursa: Antena 3

Citește și:

TEROARE LA PARIS! Un jurnalist român se află în comă indusă după ce a fost grav rănit!

TEROARE LA PARIS. REMEMBER 2002. Atentatul din Teatrul moscovit DUBROVKA s-a soldat cu 170 de morți

ȘASE ATACURI TERORISTE LA PARIS. 126 de morți, 83 de răniți grav, 132 victime ușoare. FILMUL ATENTATELOR

Scene de groază la Paris! Ce povestesc martorii!

Reacția președintelui Klaus Iohannis despre atacurile din Paris!

Teroare în Paris: Autorii unuia dintre atacurile armate au strigat "Allah e cel mai mare!”

Franţa, lovită de terorişti. Înregistrare şocantă cu prima explozie

Adevăr sau imaginație? Profeția care anunță războiul ruso-turc!... Îți amintești de refugiatul sirian care vindea pixuri pe stradă ca să-și ajute familia? Viața lui s-a schimbat radical!...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri