Europenii au început să resimtă tot mai intens teama că o nouă boală mortală ar putea lovi continentul.
În Siria, efectele colaterale ale războiului sunt chiar mai grave decât se prevăzuse. La Alep o boală câștigă tot mai mult teren: "Aleppo evil" (Diavolul de Alep), care se manifestă prin plăgi deschise pe piele, sângerări ale nasului, dificultăți la respirație și înghițire.
Boala este mortală
Netratată la timp, boala poate provoca chiar moartea.
Cum se transmite?
Este o boală parazitară transmisă de flebotomi, mici insecte care proliferează în zonele de război. Boala poate lăsa cicatrici grave pe piele și se răspândește cu rapiditate din cauza mișcărilor de populație provocate de Statul Islamic în regiune. Odată cu migrația refugiaților, ea ar putea ajunge și în Europa.
Războiul continuă să facă victime numeroase în Siria
Între 2000 și 2012 s-au semnalat numai șase cazuri ale acestei boli în Liban. Însă în 2013 cifra a urcat la 1.033, iar în 96% din cazuri victimele erau refugiați sirieni. Astfel de cazuri au fost înregistrate de ministerele sănătății din Liban, Yemen, Iordania și Turcia, informează Agerpres.
Condițiile sanitare, lipsa apei și malnutriția au fost factori esențiali în dezvoltarea bolii. În zonele afectate de război serviciile de sănătate au fost complet distruse, îndeosebi în zonele controlate de Statul Islamic.
Cum arată orașul sirian astăzi?