Antena Căutare

Doi cetateni moldoveni au fost raniti in atentatul de pe aeroportul din Moscova

Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a publicat, astazi, o lista preliminara a persoanelor ranite in urma atentatului sinucigas din Moscova. Pe lista se afla mai multi cetateni straini, printre care si doua persoane din Republica Moldova

Unul dintre cei doi cetateni moldoveni, Vitalii Tcaciuc, nascut in 1979, se afla la internat la spitalul orasenesc numarul 13, iar celalalt, Alexei Petrovici Castrovet, nascut in 1971, se afla la spitalul orasenesc numarul 79. Europa Libera precizeaza, in pagina electronica, faptul ca unul dintre cei doi moldoveni este un angajat al aeroportului Domodedovo, unde a avut loc atentatul.

Lista persoanelor ranite publicata de ministerul rus cuprinde 110 nume, dintre care cel putin 12 cetateni straini.

Un cetatean bulgar, ucis in atentat

Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului bulgar de Externe, Vesela Cerneva, citata de AFP, in atentatul sinucigas comis luni la Moscova si-a pierdut viata si un cetatean bulgar. Este vorba despre Nikolai Ivanov, un barbat in varsta de aproximativ 40 de ani. Acesta mergea de la Viena la Moscova cu un avion al companiei austriece Niki Fly.

Potrivit corespondentului la Moscova al postului public de radio din Bulgaria, opt straini se numara in total printre cele 26 de victime identificate de autoritatile ruse pe baza actelor de identitate aflate asupra lor. Noua persoane decedate nu au fost inca identificate.

Agentiile ruse anuntasera anterior ca un britanic, un francez si un italian figureaza printre persoanele ucise in atac.

Atentatul sinucigas a avut loc luni dupa-amiaza, la ora 15:30, pe terminalul sosirii al aeroportului international Domodedovo din Moscova. Conform celui mai recent bilans, 36 de oameni au murit si peste 160 au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Dupa primele investigatii, se pare ca atentatul a fost comis de un barbat kamikaze. Identitatea sa nu e deocamdata cunsocuta, dar presa rusa spune ca sinucigasul pare sa fi fost arab. Anchetatorii nu exclud nici posibilitatea unei operatiuni organizate de militantii separatisti din Caucazul de Nord.

Sursa, text si foto: jurnalul.ro

Ipoteza: O femeie kamikaze, autoarea atentatului de la Moscova... Rusia ameninta cu amplasarea de rachete nucleare ofensive la granita cu NATO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x