Antena Căutare

Rusia ameninta cu amplasarea de rachete nucleare ofensive la granita cu NATO

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a atentionat Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord ca Moscova va amplasa "o grupare de rachete nucleare ofensive" la granita cu Occidentul, in cazul in care Alianta va renunta la ideea crearii unui sistem antiracheta comun

Aceasta declaratie extrem de dura a presedintelui rus, facuta dupa intrevederea acestuia cu reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a fost dictata de faptul ca in cadrul Aliantei discutiile referitoare la viitoarele contururi ale sistemului antiracheta european nu evolueaza in directia pe care ar dori-o Moscova, noteaza cotidianul rus Kommersant.

"Cu acest lucru nu este de glumit. Asteptam de la partenerii nostri din cadrul NATO un raspuns direct si univoc referitor la locul pe care il atribuie Rusiei", a declarat ferm Medvedev. "In orice caz, fie impreuna cu NATO, fie separat de aceasta organizatie, Rusia va gasi un raspuns demn la actuala problema", a atentionat Medvedev, fara a ezita sa precizeze despre ce raspuns este vorba. Potrivit liderului rus, daca nu se va ajunge la o intelegere cu Alianta, 'pe viitor se vor lua o serie de decizii neplacute, care se refera la amplasarea unei grupari de rachete nucleare ofensive".

Sa ameninte Occidentul cu o noua escaladare a "cursei inarmarilor" presedintele si premierul rus incepusera inca in noiembrie anul trecut, la scurt timp dupa finalizarea cu succes a summitului NATO de la Lisabona, aminteste Kommersant. Despre posibilitatea intaririi potentialului de racheta al Rusiei la granitele sale occidentale Medvedev a vorbit inclusiv in discursul sau tinut in fata Adunarii Federale. La acea data, retorica vehementa a lui Medvedev era menita sa nu-i lase pe europeni sa uite de ideea crearii unui sistem antiracheta paneuropean /EvroPRO/ si sa accelereze procedurile de aprobare a acesteia.

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

Doi cetateni moldoveni au fost raniti in atentatul de pe aeroportul din Moscova... Mandat international de arestare pentru fostul presedinte tunisian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x