Antena Căutare

Donald Trump afirmă că Rezerva Federală este prea mândră pentru a recunoaşte că a greşit

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că Rezerva Federală (Fed) estea prea mândră să îşi recunoască greşeala şi că trebuie să reducă dobânzile ”mai mult şi mai repede” pentru ca Statele Unite să fie mai competitive faţă de alte ţări, transmite Reuters.

”Problema noastră este o Rezervă Federală care este prea mândră pentru a recunoaşte că a greşit acţionând prea repede, înăsprind prea mult politica monetară (şi că am avut dreptate!). Trebuie să reducă dobânzile mai mult şi mai repede şi să oprească ACUM această înăsprire cantitativă ridicolă”, a scris Trump într-o serie de postări pe Twitter.

Preşedintele republican a cerut de luni de zile preşedintelui Fed, Jerome Powell, şi reprezentanţilor Fed să reducă dobânzile pentru a susţine economia americană.

Măsura surprinzătoare anunţată de Trump săptămâna trecută, de impunere a unor noi tarife pentru importurile din China, a dat Fed o nouă pasă, care ar putea-o obliga să reducă din nou dobânzile, mai mult decât spera banca centrală că va fi necesar pentru a proteja economia de riscurile politicii comerciale.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Fed au redus dobânzile pentru prima oară din 2008, cu un sfert de punct procentual, la un interval de 2%-2,25%, dar mulţi traderi aşteptau o confirmare clară a unor reduceri viitoare.

Consilierul pentru Comerţ al Casei Albe Peter Navarro a cerut luni Fed să reducă dobânda cheie cu alte trei sferturi de punct procentual, până la sfârşitul acestui an, pentru a aduce dobânzile din SUA la un nivel apropiat de dobânzile existente la nivel global.

Traderii consideră că există o probabilitate de 53% ca Fed să reducă dobânzile cu alte 0,25 de puncte procentuale, pe lângă alte posibile tăieri în septembrie şi octombrie.

Sursa : news.ro

Imagini cu puternic impact emoțional. Căprioară cu fața și corpul acoperite cu tumori: "Privea fix în aparatul foto... Un vulcan, Muntele Asama, intră în erupţie în Japonia şi antrenează o restricţionare a accesului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x