Antena Căutare

Donald Trump, "asasinat" într-un spectacol de teatru. Scena uciderii tiranului

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite.

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite.

Companiile Delta Airlines și Bank of America, doi dintre sponsorii principali ai show-ului, au renunțat la colaborarea cu teatrul care a pus în scenă această reprezentație, informează AFP, potrivit Agerpres.

Spectacolul, montat la Public Theater și pus deja în scenă de câteva ori începând din 23 mai, ar trebui să fie jucat luni seară în cadrul festivalului "Shakespeare in the Park", care este organizat în fiecare an în Central Park din New York.

Însă duminică, în urma declarațiilor făcute de mai multe companii mass-media conservatoare, inclusiv de postul de televiziune Fox News, dar și de unul dintre fiii președintelui american, Donald Trump Junior — care a pus întrebări, în spațiul public, despre finanțarea show-ului—, companiile Delta Airlines și Bank of America au anunțat retragerea de pe lista sponsorilor acelui teatru newyorkez.

În acel spectacol cu o durată de aproape două ore, Iulius Cezar este interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american, iar soția lui are un accent slav — la fel ca Melania Trump—, potrivit criticilor de teatru care au asistat la premiera producției.

Scena asasinării tiranului face și ea trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților. Femeile și minoritățile din Statele Unite l-au acuzat public pe Donald Trump că le încalcă drepturile constituționale.

Pe site-ul teatrului citat, regizorul spectacolului, Oskar Eutis, nu ascunde aceste asemănări, dar se distanțează de formele de violență.

"'Julius Caesar' poate fi văzut ca o parabolă cu rol de avertisment pentru aceia care încearcă să combată democrația prin mijloace non-democratice. Combaterea tiranului nu trebuie să însemne o imitare a acestuia", a declarat regizorul.

Sursa foto: Hepta

Ipoteză șocantă! Cutremurul din Turcia ar fi fost provocat artificial: "Este o posibilitate foarte serioasă”... UPDATE: O persoană a murit și alte zece sunt rănite / Cutremur de peste 6 grade, în Turcia...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x