Antena Căutare

Donald Trump îi cere pe Twitter liderului nord-coreean Kim Jong Un să acţioneze rapid pentru un acord cu SUA

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut duminică liderului nord-coreean Kim Jong Un ”să acţioneze rapid” pentru a ajunge la un acord cu Statele Unite, într-un tweet prin care a reacţionat la criticile Coreii de Nord la adresa fostului vicepreşedinte Joe Biden, posibilul său rival democrat în alegerile din 2020, transmite Reuters.

Trump, care s-a întâlnit cu Kim de trei ori începând din 2018 pentru închiderea programului de rachete şi a celui nuclear, s-a adresat direct lui Kim, adresându-i-se sub titulatura de ”Domnule preşedinte”.

”Ar trebui să acţionaţi rapid pentru a încheia acordul”, a scris Trump pe Twitter, sugerând o nouă întâlnire şi semnând ”Ne vedem în curând”.

Coreea de Nord a anunţat joi că a refuzat o ofertă a Statelor Unite pentru noi discuţii, înainte de expirarea termenului limită de sfârşit al anului, stabilit de Phenian pentru ca Washingtonul să dea dovadă de mai multă flexibilitate în negocieri.

Secretarul american al Apărării Mark Esper a a anunţat duminică, în Thailanda, că exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreea de Nord au fost amânate, pentru a stimula eforturile pentru pace.

Agenţia de presă nord-coreeană KCNA l-a criticat vineri pe Biden pentru că l-a insultat pe Kim, numindu-l pe Biden ”un câine turbat” care trebuie eutanasiat.

Biden este pe primul loc între candidaţii la nominalizarea din partea Partidului Democrat pentru candidatura în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

”Joe Biden ar putea fi adormit şi foarte încet, dar nu este un ‘câine turbat‘. Este ceva mai bun decât asta, dar eu sunt singurul care vă poate duce acolo unde trebuie să fiţi” , a scris Trump pe Twitter.

Sursa : news.ro

NASA va căuta exoplanete cu un telescop plasat la limita atmosferică... Interpolul va condamna răspândirea pe scară largă a criptării, care favorizează infractorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x