Antena Căutare

Dosarul "Mita in vama": Un oficial moldovean dezvaluie secrete din ancheta romaneasca

Autoritatile din Republica Moldova au ramas indiferente fata de arestarile care au avut loc ieri la vama romaneasca Albita. La Chisinau, singurii care s-au agitat au fost jurnalistii. Au vrut sa afle cum e posibil ca marfurile considerate de contrabanda in Romania sa iasa legal din Moldova sau neobservate de vamesii moldoveni.

Este cat se poate de lipede ca nu pot exista cazuri de contrabanda cu tigari la vama Albita fara ca acestea sa fi trecut ilegal mai intai prin vama moldoveneasca Leuseni. Cu toate acestea, dupa descinderea de ieri a mascatilor la Albita, vamesilor moldoveni nu li s-a intamplat absolut nimic.

Reprezentantii Centrului Anticoruptie si ai Serviciului Vamal din Republica Moldova sustin ca nu au probe pentru a demara o ancheta.

Purtatorul de cuvant al Centrului Anticoruptie, Angela Starinschi a declarat ca "atat timp cat nu exista certitudinea ca angajatii vamali din Republica Moldova ar fi implicati in anumite situatii, nu pot fi planificate anumite actiuni de reprimare".

Directorul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Tudor Balitchi, sustine ca daca autoritatile romane vor comunica Chisinaului anumite informatii despre implicarea vamesilor moldoveni in cazuri de contrabanda - aceste informatii vor fi examinate inclusiv sub aspect penal: "Voi lua legatura cu colegii mei din Romania, pentru a vedea daca au informatii si despre lucratorii nostri din acel post vamal. In cazul in care partea romana are suficienta informatie despre activitatea colegilor mei din Serviciul Vamal - aceasta informatie va fi prelucrata si transmisa organelor de combatere a coruptiei", a mentionat Balitchi.

In conformitate cu algoritmul de repartizare a functiilor in cadrul aliantei de guvernare de la Chisinau, functia de sef al vamilor i-a revenit Partidului Liberal Democrat, condus de premierul moldovean Vlad Filat.

Inainte de a deveni sef al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Tudor Balitchi era administrator al societatii comerciale S.C. "Kapital Invest Company" SA din Romania - firma care apartine premierului Vlad Filat si sotiei acestuia.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Presedintele rus: Fanaticii ar putea ajunge la putere in statele arabe... Studentii din Texas vor avea voie sa umble inarmati prin campus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x