Antena Căutare

Studentii din Texas vor avea voie sa umble inarmati prin campus

Statul american Texas se pregateste sa le permita studentilor si angajatilor din colegii sa umble inarmati prin campusuri. Mai mult de jumatate din membrii Casei Reprezentantilor din Texas au aprobat o masura prin care se permite portul ascuns al pistoalelor in universitati.

Texas a devenit un principal camp de lupta pentru aceasta problema datorita culturii armelor din acest stat si marimii lui, avand 38 de universitati si peste 500.000 de studenti. Ar deveni al doilea stat american, dupa Utah, care ar aproba o astfel de lege.

Cei care sustin aceasta lege spun ca violenta armata din campusuri, precum crimele in masa de la Virginia Tech din 2007 sau de la Northern Illinois din 2008, arata ca cea mai buna aparare impotriva agresorilor inarmati este aceea ca studentii sa poata trage inapoi.

"Este o chestiune pura de autoaparare. Nu vreau sa mai vad niciodata intr-un capus texan ceea ce s-a intamplat la Virginia Tech, unde un sinucigas dereglat la cap a intrat intr-o cladire si a putut sa impuste nenumarati copii lipsiti de aparare", a declarat Jeff Wentworth, un senator republican.

Presedintele Universitatii Texas, William Powers, s-a opus acestei idei, spunand ca amestecul de studenti, arme si petreceri in capus este prea volatil.

O astfel de lege a fost respinsa in 23 de state incepand din 2007, dar in Texas acest lucru va fi foarte greu de impiedicat, conform activistilor, citati de The Independent.

Sursa: Antena3

Dosarul "Mita in vama": Un oficial moldovean dezvaluie secrete din ancheta romaneasca... MAE a dat 28.000 de euro pe brosuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x