Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Două călugărițe au făcut amor în timpul unor călătorii misionare și s-au întors gravide! „Nu este drept că s-a aflat! Trebuia să fie un secret!”

Două călugărițe au făcut amor în timpul unor călătorii misionare în Africa și s-au întors gravide. Biserica Catolică a lansat o investigație, iar unele autorități le-au luat apărarea.

Două măicuțe s-au întors gravide din călătorii misionare. Ilustrație.

Cele două călugărițe originare din Africa făceau parte din două ordine religioase separate din Sicilia, Italia. Ele au mers în călătorii misionare în țările lor natale.

Una dintre călugăriţe, o maică stareță, a descoperit că este însărcinată în câteva săptămâni. Cealaltă, o măicuță în vârstă de 34 de ani, a aflat că este gravidă abia după ce a mers la spital din cauza unor dureri abdominale severe.

Măicuța de 34 de ani s-a mutat în Palermo pentru a se pregăti să devină mamă și s-ar gândi să renunțe la viața monahală.

Salvatore Riotta, primarul din Militello Rosmarino, unul dintre oraşele în care servea o măicuţă, a spus că o cunoaşte „bine pe călugăriţă şi că regretă” că ştirea a fost difuzată în felul acesta.

El a mai spus că măicuţa depusese jurământul cu mai puţin de un an în urmă şi era îndrăgită de toată lumea.

„Comunitatea noastră de 1.200 de locuitori este uimită de modul în care a fost tratată ştirea, adică nu în secret aşa cum ar fi trebuit”, a spus Salvatore Riotta.

Ruggero Razza, consilier din Sicilia, şi-a exprimat solidaritatea faţă de măicuţe pe Facebook spunând că „este nedrept că ştirea a ajuns cunoscută publicului.

„Există consternare cu privire la acestă știre. Se pare că ambele femei se aflau în țările lor natale când au avut o formă de contact sexual. Amândouă au încălcat regulile stricte de castitate, dar bunăstarea copiilor lor este mai importantă acum”, a declarat o sursă din Biserica Catolică a declarat pentru agenția de știri italiană ANSA.

Aceeași sursă a precizat că în cazul celor două călugărițe a fost lansată o anchetă, dar cel mai probabil ele vor părăsi viața monahală.

De-a lungul istoriei Bisericii, au mai existat călugărițe au rămas însărcinate, iar în unele dintre aceste cazuri acest lucru s-a întâmplat după ce au fost abuzate de clerici.

Recomandari