Antena Căutare

Ecosistemul Dunarii, in pericol dupa scufundarea unei nave care transporta carburant

Aproximativ 20.000 de litri de carburant s-ar putea scurge in Dunare, afectand ecosistemul fluviului, dupa ce o nava s-a scufundat in largul portului Ruse.

Accidentul a avut loc pe 9 noiembrie, insa informatiile referitoare la accident au fost facute publice abia marti. Nava care s-a scufundat la Ruse, in Bulgaria, transporta 20.000 de litri de carburant. Autoritatile portare au anuntat ca au incercat sa limiteze orice poluare provenind de la acest vapor, dar pentru moment nu au reusit sa extraga carburantul din rezervor.

Daca carburantul va ajunge in Dunare, intreg ecosistemul Dunarii ar putea fi afectat, a anuntat organizatia pentru protectia mediului World Wildlife Fund (WWF).

Deversarile de produse petrochimice formeaza un strat fin la suprafata apei care impiedica oxigenul sa patrunda in apa. Pestii sau organismele acvatice ar putea sa fie astfel sufocate, a explicat miercuri WWF intr-un comunicat. De asemenea, vor fi afectate si pasarile sau alte animale din ecosistem.

FOTO: circleofblue.com

Armistitiu intre Hamas si Israel, incepand cu ora 21. Anuntul a fost facut de Hillary Clinton... Diane Kruger si primarul Parisului au aprins luminile de Craciun pe Champs Elysees...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x