Căutare Live

Ecuador: Rafael Correa, presedintele care uraste presa si-i supara pe americani

Se descrie drept "de stanga, dar nu o stanga a marxismului, ci a crestinismului", si-a facut din mass-media un dusman personal, a suparat America si a scapat recent (si temporar) dintr-o tentativa de lovitura de stat.

Aflat la putere din ianuarie 2007, Rafael Correa poate fi numit un supravietuitor, tinand cont de volatilitatea din politica ecuadoriana. Asta mai ales in conditiile in care cei trei presedinti care au detinut puterea inaintea sa si-au incheiat timpuriu mandatele, in urma unor proteste de strada.

Realegerea sa in functie, in aprilie 2009, a fost un eveniment de-a dreptul istoric. Este primul presedinte al Ecuadorului (in ultimii 30 de ani) ales din primul tur.

Tulburarile extreme din ultima perioada par sa fie, insa, cel mai dificil episod din cariera sa politica.

In varsta de 47 de ani, Rafael Correa, fost ministru al Finantelor in 2005, a devenit presedinte pentru ca nu semana cu portrerul-robot al politicianului ecuadorian. S-a straduit sa aduca schimbari in structura politica a tarii si sa stimuleze cheltuielile alocate sectorului social.

Analisti citati de BBC il considera drept cel mai puternic lider ecuadorian din ultimii ani, dar tocmai cand parea pe culmile succesului, Correa risca sa plateasca "nota" crizei economice.

Tot articolul, in Jurnalul National

Grecia: Transportatorii rutieri isi reiau lucrul, dupa trei saptamani de greva... Secretul bancar se muta din Elvetia in Hong Kong si Singapore...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri