Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

SUA va denigra Ecuadorul daca ii va acorda azil politic lui Julian Assange

Ecuadorul ar putea fi tinta unei campanii de denigrare din partea Statelor Unite ale Americii, daca ii va acorda azil politic fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. Anuntul a fost facut de ambasadorul ecuadorian la Washington.

Julian Assange s-a refugiat, in luna iunie, la ambasada Ecuadorului de la Londra, cerand azil politic in aceasta tara in incercarea de a scapa de extradarea in Suedia, unde este acuzat de viol si agresiune sexuala. Mai mult, el risca sa fie extradat si in SUA, unde ar putea fi judecat pentru spionaj, dupa ce a publicat pe site-ul WikiLeaks peste 250.000 de telegrame diplomatice americane, riscand condamnarea pe viata.

"Daca ii acordam azil lui Assange, vor fi grupuri ce se vor folosi de acest lucru pentru a ataca tara. Dar ca intotdeauna, ne aparam pozitia si deciziile", a mentionat ambasadorul ecuadorian la Washington, Nathaly Cely.

De asemenea, ambasadorul a declarat ca exista grupuri de influenta conservatoare care au inceput deja manevre impotriva Ecuadorului, incercand sa denigreze tara.

Guvernul ecuadorian nu a raspuns inca la cererea de azil inaintata de Jualin Assange, insa presedintele tarii Rafael Correa si-a manifestat intelegerea fata de acesta.

FOTO: antiwar.com

Recomandari