Antena Căutare

Egipt: Ministrul de Externe a cerut SUA sa opreasca "agresiunea israeliana" din Fasia Gaza

Egiptul a facut un apel catre Statele Unite ale Americii "sa intervina imediat pentru oprirea agresiunii israeliene din Fasia Gaza", informeaza Antena 3

Ministrul de Externe, Mohamed Kamel Amr a avut o discutie telefonica cu secretarul de stat american, Hillary Clinton, in care s-a discutat situatia din zona.

Miercuri, Statele Unite au sustinut ca sprijina dreptul Israelului de a se autoapara si condamna atacurile militantilor palestinieni. De asemenea, joi dimineata, Franta si-a anuntat punctul de vedere pro-israelian.

Presedintele egiptean, Mohamed Mursi, a declarat tot joi, intr-o interventie la televiziunea publica, ca atacurile Israelului din Fasia Gaza "sunt de neacceptat".
Liderul de la Cairo a anuntat ca-l va retrage pe ambasadorul egiptean din Israel si va sesiza Consiliul de Securitate al ONU.

"Suntem alaturi de populatia din Gaza si nu acceptam continuarea agresiunilor asupra Fasiei. Israelienii trebuie sa constientizeze ca aceasta agresiune este intolerabila si genereaza instabilitate in regiune", a continuat Mursi.

Consiliul de Securitate al ONU s-a intrunit de urgenta miercuri seara, pentru a dezbate cresterea tensiunilor dintre Israel si teritoriul palestinian. Au fost convocati ambasadorii celor doua parti implicate, iar discutiile au avut loc cu usile inchise. Marile puteri au cerut incetarea imediata a ostilitatilor.

Intre timp, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat ca operatiunea militara s-ar putea extinde.

Sursa: Antena 3

Oficial: Zona euro a intrat in recesiune. Este pentru a doua oara in ultimii trei ani ... Amenda RECORD pentru British Petroleum: 4.5 miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x