Antena Căutare

El e Abu și nu a mai mâncat nimic de șapte zile! Ca el mai sunt 40.000 de oameni, captivi într-un oraș ce a rămas fără mâncare de câteva luni!

Înfometați și slăbiți, oamenii încearcă acum să supraviețuiască timpului rece. Reportajul îl prezintă și pe Abu Abdul Rahman, un copil care nu a mai mâncat de șapte zile.

Înfometați și slăbiți, oamenii încearcă acum să supraviețuiască timpului rece. Reportajul îl prezintă și pe Abu Abdul Rahman, un copil care nu a mai mâncat de șapte zile.

Și din păcate, ca el este un oraș întreg din Siria. În Madaya, lupta pentru supraviețuire a început să fie pierdută de tot mai multe persoane.

Copiii suferă de malnutriție, iar părinții disperați ajung să îi hrănească doar cu apă și sare. Eventual o dată la șapte sau zece zile.

Sirienii se zbat între viață și moarte

Personalul medical se declară depășit de situație. Uneori încearcă să administreze perfuzii oamenilor leșinați de foame, dar situația este mult prea gravă.

Orașul a fost asediat de rebeli și în jurul acestuia au fost montate mine de teren. Nu există scăpare sau cale de ieșire și ultimul transport de alimente în zonă a avut loc în luna octombrie.

Mănâncă frunze și insecte pentru a rămâne în viață

40.000 de sirieni din Madaya se confruntă în prezent cu lipsa alimentelor și a medicamentelor. Mănâncă plante, frunze și insecte pentru a trăi.

Sau pentru a încerca să mai câștige câteva zile.

La un an după atacurile teroriste, săptămânalul Charlie Hebdo continuă să provoace controverse: "Nu facem niciun co... Aici se moare de foame! Imagini șocante din orașul sirian Madaya...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x