Antena Căutare

Elon Musk şi Jack Ma au discutat despre Marte şi inteligenţă artificială, dar au evitat subiectul comerţului, la conferinţa WAIC din Shanghai

Directorul general al Tesla, Elon Musk, şi fondatorul Alibaba, Jack Ma, au discutat joi despre Marte şi inteligenţă artificială, dar au evitat subiectul tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China, la prima lor apariţie comună, care i-a dezamăgit pe unii investitori, relatează Reuters.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, şi fondatorul Alibaba, Jack Ma, au discutat joi despre Marte şi inteligenţă artificială, dar au evitat subiectul tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China, la prima lor apariţie comună, care i-a dezamăgit pe unii investitori, relatează Reuters.

Discuţia, care a fost transmisă online, a făcut parte din evenimentele de deschidere a World Artificial Intelligence Conference (WAIC) din Shanghai.

La anunţarea discuţiei dintre cei doi magnaţi, au apărut speculaţii că aceştia s-ar putea folosi de eveniment pentru a discuta probleme precum fricţiunile comerciale dintre SUA şi China, despre care ambii au făcut anterior comentarii publice, noua fabrică pe care Tesla a construieşte în Shanghai, sau retragerea lui Ma de la conducerea Alibaba.

Cei doi au evitat însă toate referirile la aceste probleme şi au discutat în schimb timp de peste o jumătate de oră despre viziunea lor referitoare la modul în care tehnologia, în special inteligenţa artificială, vor modela viitorul.

”Sunt uimit întotdeauna de viziunea ta asupra tehnologiei. Nu sunt o persoană tehnică”, a afirmat Ma în primele remarci adresate lui Muskm înainte de a discuta despre faptul că inteligenţa artificială nu este un pericol.

Ma s-a descris drept un optimist în privinţa impactului inteligenţei artificiale asupra umanităţii, adăugând că oamenii care se îngrijoreaz prea mult în această privinţă ”au o inteligenţă de colegiu”. ”Oamenii ca noi, care au şcoala străzii, nu se tem de acest lucru”, a spus acesta.

Cei doi au discutat şi despre călătoriile în spaţiu, Ma complimentându-l pe Musk pentru încercările sale de a călători către Marte prin intermediul SpaceX, în timp ce Musk a notat progresele Chinei în domeniu, precum şi modul inadecvat în care oamenii sunt împotriva computerelor.

Musk nu a făcut niciun anunţ referitor la compania sa de tuneluri, The Boring Company, chiar dacă la începutul lunii august a scris pe Twitter că ar urma să lanseze la WAIC o divizie chineză,

Un spectator la discuţii, Simon Zhang, a declarat că a plecat cu impresia că Musk, care a sosit la Shanghai dimineaţa, era obosit din cauza zborului.

”Conversaţia nu a fost atât de interesantă pe cât mă aşteptam. Au discutat fiecare despre propriile lor subiecte, separate”, a spus acesta.

Un alt membru al audienţei a exprimat o dezamăgire similară.

”Oamenii abia aşteptau această întâlnire. Dar ce a spus Musk despre inteligenţa artificială a mai spus de milioane de ori, iar Jack Ma a fost doar Jack Ma”, a adăugat spectatorul.

Potrivit unei postări pe reţeaua chineză Weibo a site-ului chinez Sina Technology, Musk părea uneori că nu îşi găseşte cuvintele.

Sursa : news.ro

Incendiile din Amazonia s-au restrâns uşor, dar un boicot internaţional din partea companiilor este în creştere... Florida a extins starea de urgenţă în aşteptarea uraganului Dorian, care a fost inclus în categoria 4, foarte periculoas...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x