Căutare Live

Erdogan dă în judecată revista franceză Le Point care-l cataloghează drept ”eradicator” al kurzilor din Siria pe prima pagină

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus plângere în justiţia turcă, vineri, împotriva directorului săptămânalului francez Le Point care, pe prima pagină a ultimului număr, îl cataloghează drept ”eradicator” al kurzilor din Siria, relatează AFP.

Avocatul lui Erdogan, Hüseyin Aydin, a depus o plângere la biroul procurorului general al Ankarei cu privire la ”insultarea şefului statului”, potrivit agenţiei turce de ştiri Anadolu, de stat.

Această plângere, în care se denunţă o atingere la adresa ”onoarei şi demnităţii” preşedintelui turc, il vizează pe directorul revistei, Etienne Gernelle, şi pe redactorul-şef al rubricii internaţionale Romain Gubert.

Le Pont îl acuză pe Erdogan pe prima pagină de ”epurarea etnică” a kurzilor din Siria, în cadrul unei ofensive lansate în nord-estul Siriei la 9 octombrie, care a înfuriat Guvernul turc.

Joi, un purtător de cuvânt al preşedintelui turc, Ibrahim Kalin, a atacat pe Twitter ”Franţa care a colonizat numeroase ţări africane (...), care a masacrat mii de persoane şi a practicat comerţul cu sclavi”.

Turcia reproşează cu regularitate ţărilor şi presei occidentale faptul că-i prezintă operaţiunea ”Izvorul păcii” în Siria ca pe un ”război împotriva kurzilor”.

Ankara susţine că ofensiva sa, suspendată de săptămâna trecută, vizează doar miliţia Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), pe care o cataloghează drept ”teroristă”, dar care este susţinută de Occident în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Aceasta nu este prima oară când Le Point îi înfurie pe liderii turci.

Anul trecut, săptămânalul l-a catalogat pe Erdogan drept ”dictator”, provocând o avlanşă de proteste la Ankara.

Turcia este acuzată cu regularitate de ONG-uri de faptul că aduce atingere libertăţii presei şi libertăţii de exprimare.

În urma alegerii lui Erdogan preşedinte, în 2014, câteva mii de persoane au fost inculpate în Turcia cu privire la ”insultarea şefului statului”.

Sursa : news.ro

VIDEO - Mireasă lovită cu bestialitate în ziua nunții de către soț! Femeia a căzut pe spate de la lovitura puternică... Un bărbat şi o femeie din Anglia, arestaţi în ancheta camionului grozei din Marea Britanie...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri