Căutare Live

Erdogan exclude posibilitatea ca Turcia să se retragă din acordul cu Rusia de a cumpăra sistemul de rachete S-400

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că este exclus ca Turcia să se retragă din acordul său cu Moscova de a achiziţiona sistemul defensiv de rachete S-400, relatează Reuters.

Recep Tayyip Erdogan

Twitter

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că este exclus ca Turcia să se retragă din acordul său cu Moscova de a achiziţiona sistemul defensiv de rachete S-400, relatează Reuters.

Vorbind în faţa reporterilor după rugăciunea de dimineaţă, Erdogan a precizat că oferta americanilor privind rachetele Patriot pentru Turcia nu este la fel de bună ca aceea a Rusiei.

„Am făcut un pas, există un acord şi îl vom respecta. Este exclus ca noi să facem un pas înapoi”, a afirmat Erdogan.

Decizia Turciei de a achiziţiona rachetele ruseşti S-400, care ar putea fi livrate în câteva săptămâni, a îngrijorat Washingtonul şi ceilalţi aliaţi NATO ai Turciei, care susţin că sistemul rus nu este compatibil cu reţeaua NATO şi reprezintă o ameninţare la adresa avioanelor militare americane F-35 pe care Ankara intenţionează de asemenea să le cumpere.

Erdogan a declarat că Turcia s-a oferit să intre în dialog cu SUA privind această problemă, fără să precizeze care a fost răspunsul Washingtonului. El a precizat că Turcia a analizat şi oferta americanilor privind rachetele Patriot.

„Din păcate, SUA nu au venit cu o ofertă la fel de bună ca cea a rachetelor S-400”, a afirmat Erdogan.

Sursa: News.ro

Tânără de 24 de ani, moartă după ce a salvat un cățel, de pe stradă! Femeie s-a stins chiar pe patul de spital!... Un înger de fată a murit în brațele mamei sale. Prietenii ei au fost arestați imediat! Ce primise adolescenta de la aceș...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri