Antena Căutare

Erdogan exclude posibilitatea ca Turcia să se retragă din acordul cu Rusia de a cumpăra sistemul de rachete S-400

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că este exclus ca Turcia să se retragă din acordul său cu Moscova de a achiziţiona sistemul defensiv de rachete S-400, relatează Reuters.

Recep Tayyip Erdogan

Twitter

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că este exclus ca Turcia să se retragă din acordul său cu Moscova de a achiziţiona sistemul defensiv de rachete S-400, relatează Reuters.

Vorbind în faţa reporterilor după rugăciunea de dimineaţă, Erdogan a precizat că oferta americanilor privind rachetele Patriot pentru Turcia nu este la fel de bună ca aceea a Rusiei.

„Am făcut un pas, există un acord şi îl vom respecta. Este exclus ca noi să facem un pas înapoi”, a afirmat Erdogan.

Decizia Turciei de a achiziţiona rachetele ruseşti S-400, care ar putea fi livrate în câteva săptămâni, a îngrijorat Washingtonul şi ceilalţi aliaţi NATO ai Turciei, care susţin că sistemul rus nu este compatibil cu reţeaua NATO şi reprezintă o ameninţare la adresa avioanelor militare americane F-35 pe care Ankara intenţionează de asemenea să le cumpere.

Erdogan a declarat că Turcia s-a oferit să intre în dialog cu SUA privind această problemă, fără să precizeze care a fost răspunsul Washingtonului. El a precizat că Turcia a analizat şi oferta americanilor privind rachetele Patriot.

„Din păcate, SUA nu au venit cu o ofertă la fel de bună ca cea a rachetelor S-400”, a afirmat Erdogan.

Sursa: News.ro

Biocombustibil: benzina va fi înlocuită de alge... Atacuri simultane în Franța și Australia! Ce spun autoritățile despre legăturile atacatorilor cu grupări teroriste...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x