Căutare Live

Erdogan: Turcia nu mai poate primi un nou val de migranţi din Siria, Europa va suporta impactul

Turcia nu mai poate primi un nou val de migranţi din Siria, a afirmat duminică preşedintele turc Tayyip Erdogan, avertizând că ţările europene vor suporta impactul unui astfel de flux dacă violenţele din nord-vestul Siriei nu vor fi oprite, transmite Reuters.

Turcia găzduieşte în prezent aproximativ 3.7 milioane de refugiaţi sirieni, cea mai mare populaţie de refugiaţi din lume, şi se teme de un nou val de refugiaţi din regiunea Idlib, unde circa 3 milioane de sirieni trăiesc în ultimul teritoriu important controlat der rebeli.

Forţele siriene şi ruse au intensificat bombardarea unor ţinte din Idlib, regiune pe care preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a angajat că o va recuceri, ceea ce a declanşat un nou val de refugiaţi către Turcia.

Prezent duminică seara la un eveniment de acordare a unor premii, în Istanbul, Erdogan a afirmat că peste 80.000 de oameni se deplasează dinspre Idlib către Turcia.

”Dacă violenţele împotriva oamenilor din Idlib nu se opresc, acest număr va creşte chiar mai mult. În acest caz, Turcia nu va mai suporta singură această povară a migranţilor”, a spus preşedintele.

”Impactul negativ al presiunii la care vom fi supuşi va fi ceva care va fi suportat de toate naţiunile europene, în special de Grecia”, a arătat preşedintele, adăugând că repetarea crizei migranţilor din 2015 va fi inevitabilă.

El a mai spus că Turcia face tot posibilul pentru a opri bpmbardamentele ruseşti în Idlib, adăugând că o delegaţie turcă va merge luni la Moscova pentru a discuta despre Siria.

Erdogan a ameninţat anterior că ”va deschide porţile” către Europa, dacă Turcia nu va primi un sprijin mai mare pentru găzduirea refugiaţilor.

Turcia vrea să obţină sprijin internaţional pentru planurile de a aşeza 1 milion de sirieni în nord-estul Siriei, regiune de unde a evacuat miliţiile kurde YPG în timpul unei incursiuni din luna octombrie.

Ankara nu a reuşit să atragă sprijin pentru această propunere şi i-a criticat în repetate rânduri pe aliaţii săi, pentru lipsa de susţinere. Ofensiva a fost condamnată de aliaţii Turciei, inclusiv de Statele Unite şi ţările europene.

”Cerem statelor europene să îşi folosească energia pentru a opri masacrul din Idlib, în loc să încerce că izoleze Turcia pentru păşii legitimi făcuţi în Siria”, a spus Erdogan duminică.

După un forum global referitor la refugiaţi, care a avut loc săptămâna trecută la Geneva, agenţia pentru refugiaţi a ONU a promis peste 3 miliarde de dolari pentru susţinerea refugiaţior şi 50.000 de locuri pentru transferarea acestora. Dar Erdogan, care a participat la forum, a spus că este insuficient.

Agenţiile ONU afirmă că sute de oameni au fost ucişi în acest an în Idlib, după atacurile din zonele rezidenţiale.

Citește și
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Colaj cu Zanni și Alex Velea
Alex Velea a spus adevărul despre relația pe care o are cu Zanni, după ce s-a zvonit că s-au certat: „Se poate vindeca singur”
Alex Velea a spus adevărul despre relația pe care o are cu Zanni, după ce s-a zvonit că s-au certat: „Se poate vindeca singur”
Mai multe articole

Rusia şi Siria neagă acuzaţiile că bombardamentele au loc în zone civile şi susţin că luptă cu militanţi islamişti inspiraţi de al Qaeda.

Duminică, agenţia de presă turcă Anadolu a relatat că circa 205.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din Idlib începând cu luna noiembrie, din cauza atacurilor.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Accident masiv cu 63 de mașini și 35 de răniți, din cauza ceței! Misiunea de salvare, îngreunată | FOTO...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri