Antena Căutare

Eroii de la Fukushima: "Vom muri in cateva saptamani"!

Cei 50 de muncitori care se lupta pentru a tine sub control situatia de la centrala nucleara Fukushima, avariata in urma cutremurului si valului tsunami din 11 martie, se asteapta sa moara din cauza radiatiilor la care sunt expusi, "in cateva saptamani". Este declaratia facuta de mama unuia dintre barbatii care muncesc la Fukushima.

Cu lacrimi in ochi, femeia a acordat astazi un interviu televiziunii americane Fox News in care vorbeste despre temerile "eroilor de la Fukushima".

"Fiul meu si colegii lui au discutat indelung si au hotarat ca vor muri daca acest sacrificiu este necesar pentru a salva lumea. Mi-a spus ca s-au impacat cu ideea ca vor pieri din cauza radiatiilor, pe termen scurt, sau de cancer, pe termen lung. Au ajuns la concluzia ca este inevitabil ca unii dintre ei sa moara in cateva saptamani sau luni. Stiu ca este imposibil sa nu fi fost expusi unor doze letale de radiatii", a spus mama muncitorului in varsta de 32 de ani.

Femeia a acceptat sa vorbeasca pentru Fox News numai sub protectia anonimatului, pentru ca muncitorii au fost rugati de conducerea centralei sa nu discute cu media sau sa ofere rudelor detalii despre situatia de la Fukushima, ca sa nu se creeze panica in randul populatiei.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Vezi imagini cu atacul aerian al aliantei asupra Libiei!... Oficial de la Kiev: Rusia, Romania, Polonia si Turcia vor imparti intre ele teritoriul Ucrainei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x