Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Explozie de cazuri noi de COVID-19, în Italia. Restricții noi anunțate de autorități! Masca, obligatorie în locurile publice și peste noapte

Creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în Italia. Autoritățile au anunțat, miercuri, restricții noi.

Explozie de cazuri noi de COVID-19, în Italia. Restricții noi anunțate de autorități! Masca, obligatorie în locurile publice și peste noapte

Profimedia

Restricții noi în Italia, după creșterea cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Potrivit Ministerului italian al Sănătății, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 642 de cazuri noi de COVID-19, în creștere față de raportarea anterioară. Cel mai mare număr înregistrat, în 24 de ore, începând din 23 mai până în prezent.

În acest moment, bilanțul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 255.278.

Guvernul italian impune restricții noi

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri, autoritățile au anunțat restricții noi pentru populație. Masca a devenit obligatorie în Italia, din 17 august, peste noapte în locurile publice.

Masca trebuie purtată în intervalul 18.00 - 6.00, în zonele în care distanţa socială nu este posibilă.

În plus, măsura închiderii cluburilor de noapte se aplică şi locurilor în aer liber unde oamenii dansează, cum ar fi plajele şi zonele comune din hoteluri.

Explozie de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Până la data de 19 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 73.617 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 33.566 pacienți au fost declarați vindecați și 8.551 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.409 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 3.106 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.067. Dintre acestea, 480 sunt internate la ATI.

Recomandari