Antena Căutare

Explozie violenta la cea mai mare rafinarie din Venezuela: 19 morti si 53 de raniti

O scurgere de gaz a stat la originea unei explozii masive produsa sambata dimineata, la rafinaria Amuay, cea mai mare din Venezuela, cu o capacitate de 645.000 de barili pe zi.

Potrivit autoritatilor locale, citate de Reuters, in explozia care a distrus instalatiile rafinariei, dar si locuinte aflate in imediata vecinatate, au fost ucisi 19 oameni si raniti alti cel putin 53.

Rafinaria Amuay face parte din Centrul de Rafinare Paraguana, situat in vestul Venezuelei, care, cu o capacitate de rafinare de 955.000 de barili de petrol pe zi, este unul dintre cele mai mari complexuri industriale de acest fel din lume.

Dupa nationalizarea industriei petroliere de catre Hugo Chavez, rafinariile venezuelene s-au confruntat cu numeroase lipsuri tehnologice, care au dus la accidente si intreruperi repetate ale productiei si la reducerea semnificativa a exporturilor petroliere.

Citeste si Jurnalul!

Inca un atac rasist si antiromanesc din Franta: Dinozaurul tigan, recent descoperit, seamana cu "verii" din Ro... "Nasa” Merkel, sefa Mafiei: O carte incendiara despre cancelarul german...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x