Antena Căutare

Inca un atac rasist si antiromanesc din Franta: Dinozaurul tigan, recent descoperit, seamana cu "verii" din Romania

Francezii au botezat un dinozaur descoperit recent "dinozaurul tigan", pentru ca seamana cu "verii" sai din Romania. In sud-vestul Frantei, paleontologii au descoperit un dinozaur care apartine unei specii nou-descoperite de dinozauri din familia titanozaurilor, alte trei genuri fiind descoperite in alte situri din Europa.

Atunci cand a venit vorba sa-l boteze, francezii au ales sa-i spuna "dinozaurul tigan", intrucat exista multe elemente similare "varului" sau descoperit in Romania, conform Agerpres.

"Am gasit mai bine de 70% din scheletul animalului, insa din pacate nu şi craniul. Vom putea sa realizam o reconstituire fidela. Acest dinozaur ierbivor are dinti mici, cilindrici, masura 12 metri lungime şi avea o constitutie zvelta", a precizat Geraldine Garcia de la Universitatea din Poitiers, care a efectuat cercetarile in colaborare cu Institutul regal de ştiinte naturale din Bruxelles.

"Atsinganosaurus velauciensis" (dinozaurul tigan) are o vechime estimata la 75 de milioane de ani.

Citeste si Jurnalul!

Francois Hollande: “Grecia inca trebuie sa isi demonstreze credibilitatea in privinta angajamentelor luate”... Explozie violenta la cea mai mare rafinarie din Venezuela: 19 morti si 53 de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x