Antena Căutare

Facebook a eliminat paginile pe care se vindea marijuana în scopuri medicale

Vânzarea marijuanei în scopuri medicale este permisă în 23 de state din SUA, însă rețeaua Facebook a eliminat paginile pe care se vindea acest drog în scopurile menționate într-un număr de state, printre care New Jersey, Maine și Washington

Vânzarea marijuanei în scopuri medicale este permisă în 23 de state din SUA, însă rețeaua Facebook a eliminat paginile pe care se vindea acest drog în scopurile menționate într-un număr de state, printre care New Jersey, Maine și Washington.

"Aceste pagini au fost eliminate pentru că încălcau standardele comunității noastre, care stabilesc ce este și ce nu este permis pe Facebook", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Facebook pentru Engadget, citat de theverge.com.

În 2014 Congresul SUA a votat o lege prin care era eliminată interdicția folosirii marijuanei în scopuri medicale, în schimb Controlled Substances Act continuă să clasifice marijuana ca un drog din prima categorie, care nu este acceptat pentru utilizarea în scopuri medicale.

Decizia Facebook de a acționa în conformitate cu legea federală afectează utilizatorii care se bazează pe această substanță pentru tratamentele pe care le urmează. "Pare arogant să închizi pur și simplu resurse importante pentru sănătatea pacienților fără ca măcar să explici de ce și să oferi organizațiilor o cale de atac", a spus Peter Rosenfeld, unul din cei 5.668 de pacienți medicali înregistrați din New Jersey care au nevoie de tratament cu marijuana, conform NJ.com. "Care mai este rolul rețelei de socializare dacă nu acela de a fi o platformă unde părinții copiilor bolnavi să poată adresa întrebări despre medicație sau tratament?", se întreabă același Peter Rosenfeld, conform theverge.com.

A murit Edgar Mitchell, unul dintre cei 12 pământeni, care au pășit pe Lună!... Avalanșă în Alpii austrieci: Valul de zăpadă a lovit două grupuri de aplinişti. Cel puţin cinci morţi şi 13 răniţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x