Antena Căutare

Imagini DEVASTATOARE după cutremurul din Indonezia! Un fenomen extrem de rar are loc acolo, casele și copacii plutesc ca și cum ar fi pe apă

Imaginile de mai sus fost filmate de pe un acoperiş în urma cutremurului cu magnitudinea de 7.5 de grade din Sulawesi, Indonezia.  În imagini se pot vedea case, structuri şi copaci plutind de-a lungul solului ca şi cum ar fi pe apă.

Imaginile de mai sus fost filmate de pe un acoperiş în urma cutremurului cu magnitudinea de 7.5 de grade din Sulawesi, Indonezia. În imagini se pot vedea case, structuri şi copaci plutind de-a lungul solului ca şi cum ar fi pe apă.

Ce se vede în filmuleț este din cauza unui fenomen rar numit lichefierea solului care stă la baza unor distrugeri masive în urma cutremurelor. Mai exact, pământul ajunge ca o mare cu valuri.

Conform meteoprog.ro, procesul constă în: solurile (nisip, argilă, lut) sunt compuse din mici şi foarte mici de particule minerale în golurile între care există apă şi gaze. Cu trecerea undelor elastice vibraţiile pătrund în particulele de sol cu o viteză diferită şi unele contacte se rup. Ca urmare, puterea solului în mod semnificativ (uneori de mai multe ori) se micşorează, dar construcţile de pe acest teritotiu, se pot lăsa profund, astfel se răsucesc sau se răstoarnă.

Clipul este preluat de pe pagina de facebook “Baptist World Aid Australia” unde se anunță și că cifra morţii din Sulawesi se află acum la mai mult de 1,200 de copii, femei şi bărbaţi.

Membrii personalului “Baptist World Aid Australia” au vizitat recent un loc unde un întreg sat a fost scufundat de pământ, din cauza lichefierii.

Fenomenul a afectat cartiere întregi. Localnicii din Palu au relatat cum au trăit momentul înfricoșător. ”Casa mea s-a mutat 600 de metri. Pamântul se rostogolea” a povestit un localnic.

Cu o magnitudine de 7,5, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), cutremurul care s-a produs vineri în Sulawesi, cu puţin înainte de ora 11:00 GMT, a fost mai puternic în comparaţie cu seria de cutremure care au lovit Indonezia în august.

S-a strigat „Bingo!” pentru cel mai NETOT hoț! Greșeala INCREDIBILĂ pe care a făcut-o în timpul unui jaf... Indonezia, țară greu încercată de tsunami și cutremure, se confruntă acum cu eruperea unui vulcan pe insula Sulawesi...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x