Antena Căutare

Feroviarii din Belgia au tras "semnalul de alarma": Nici un tren nu circula

Reteaua feroviara din Belgia, inclusiv trenurile internationale Thalys si Eurostar, este paralizata, miercuri, din cauza unei greve de 24 de ore. Sindicalistii protesteaza fata de restructurarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Belgiene (SNCB), informeaza AFP.

Trenurile, inclusiv TGV-urile Thalys, care asigura legatura intre Paris-Amsterdam-Koln (Germania) si trec prin Belgia, si Eurostar, care asigura legatura Londra-Bruxelles, nu au mai iesit din gari si triaje de marti seara si urmeaza sa-si reia serviciul normal abia joi dimineata, potrivit SNCB.

Greva, denuntata de catre asociatiile consumatorilor, este organizata de catre sindicate, in urma esecului de saptamana trecuta a negocierilor cu Guvernul. Reforma contestata vizeaza simplificarea functionarii activitatilor feroviare prin reunirea lor intr-o structura bicefala, cu operatorul SNCB de o parte si gestionarul retelei Infrabel de cealalta.

Sindicatele pledeaza, la randul lor, pentru o structura "integrata", dupa modelul celei de dinaintea precedentei reforme, in 2005.

Foto: frequentbusinesstraveler.com

Pericol atomic: Zeci de centrale nucleare din Europa se confrunta cu grave probleme tehnice... La Nouvelle Republique: Drama unei familii de romani cu doi copii, care "locuieste" intr-o masina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x