Antena Căutare

Pericol atomic: Zeci de centrale nucleare din Europa se confrunta cu grave probleme tehnice

Sute de probleme au fost depistate la centralele nucleare din Europa, arata un raport prezentat de BBC News. Rezolvarea acestor probleme presupune costuri ce se ridica la 25 de miliarde de euro.

Raportul a fost efectuat ca urmare a dezastrului de la centrala nucleara de la Fukushima din 2011. Autoritatile europene au vrut sa vada cum s-ar comporta centralele nucleare din Europa in cazul unui dezastru similar. O varianta finala a documentului va fi prezentata joi.

Potrivit raportului, 143 de centrale nucleare au nevoie urgenta de lucrari de imbunatatire. In Uniunea Europeana, peste 100.000 de oameni locuiesc pe o raza de 30 de kilometri in jurul a 47 de centrale nucleare cu 111 reactoare.

"In urma dezastrului de la Cernobil, autoritatile au dispus luarea unor masuri urgente de protejare a centralelor nucleare. Testele au demonstrat ca nici pana in ziua de astazi, implementarea acestor masuri nu a fost realizata in unele state", se arata in raport.

Patru reactoare din doua state europene ar avea la dispozitie mai putin de o ora pentru a restabili functiile de siguranta in cazul in care ar ramane fara electricitate, se arata in acelasi raport.

Sursa: Antena3.ro

Foto: inweekly.net

Marea Bariera de Corali, in pericol! Recifele s-au injumatatit in ultimii 27 de ani... Feroviarii din Belgia au tras "semnalul de alarma": Nici un tren nu circula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x