Antena Căutare

Focar de ciumă bubonică în Mongolia! Pasagerii unui avion sunt ținuți de 9 zile în carantină după ce doi pasageri au murit

Un avion plin de pasageri a fost pus de urgență în carantină în Aeroportul Internațional Gengis Khan din Ulan Bator (în Mongolia) după ce un cuplu infectat cu ciumă bubonică a murit.

Autoritățile sunt în alertă! Pericol de epidemie de ciumă bubonică! Un avion cu 158 de pasageri se află în carantină de 9 zile după ce o femeie însărcinată și soțul său au murit după ce au consumat carne de marmotă

Un avion plin de pasageri a fost pus de urgență în carantină în Aeroportul Internațional Gengis Khan din Ulan Bator (în Mongolia) după ce un cuplu infectat cu ciumă bubonică a murit.
Autoritățile suspectează că motivul morții a fost consumul de carne de marmotă infectată cu această boală, potrivit presei siberiene. Directorul Centrului Național de Medicină, Dr. N. Tsogbadrakh, a indicat că omul a consumat carne "strict interzisă", iar apoi i-a oferit și soției sale.

Moartea unui cuplu din cauza ciumei bubonice a făcut ca toate autoritățile să dispună stare de alertă generală

Omul, în vârstă de 38 de ani, a murit pe 27 aprilie. Soția lui, însărcinată, a murit trei zile mai târziu. Pe lângă sarcina actuală, cuplul avea deja patru copii care au rămas orfani. Frica autorităților este că posibilul contact avut cu acest cuplu infestat să declanșeze o epidemie generală în țară. În total, 158 persoane care au avut contact direct sau indirect cu cuplul au fost plasate sub supraveghere medicală în interiorul avionului.

După aterizarea avionului, serviciile de urgență au decis să pună nava în carantină din motive de siguranță pentru restul populației. Mulți dintre ei au fost tratați ulterior în vecinătatea aeroportului, iar alții au fost trimiși la spital pentru a fi supuși testelor și examenelor medicale.

Potrivit The Daily Mirror, unele puncte de frontieră dintre Rusia și Mongolia au fost închise până duminică, 5 mai, ceea ce a cauzat anularea zborului pentru mai mulți turiști străini. Printre pasageri se numără turiștii ruși, americani, suedezi, elvețieni, germani, sud-coreeni și olandezi.

SUA vor trimite portavionul Abraham Lincoln în Orientul Mijlociu... Ea este stewardesa eroină care a salvat viața mai multor pasageri din tragedia aviatică din Rusia: "I-am apucat de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x