Antena Căutare

Fondatorul WikiLeaks ameninta cu publicarea unui fisier secret

Julian Assange ar putea dezvalui secrete extrem de sensibile despre inchisoarea de la Guantanamo. Australianul are un fisier de siguranta, care va fi publicat in cazul in care el este asasinat, arestat sau site-ul Wikileaks este interzis pe Internet. Australianul sustine ca a distribuit deja documentul electronic la peste 100.000 de persoane din intreaga lume.


Momentan, documentul nu poate fi deschis, insa in cazul in care viata australianului ar fi amenintata, posesorii fisierului vor primi automat parola cu care sa acceseze informatiile.

Desi Julian Assange a trimis acest fisier cu dezbaluiri bomba mai multor persoane, oamenii nu vor putea folosi informatiile fara acordul sau. Australianul a incriptat documentul cu o parola de 256 de caractere. Iar spargerea unui asmenea cod ar fi o provocare chiar si pentru cei mai buni informaticieni din lume.

Site-ul WikiLeaks a publicat, in noaptea de duminica spre luni, o lista secreta cu locuri sensibile din toata lumea, pe care Statele Unite vor sa le protejeze de atacuri teroriste, scrie antena3.ro. In lista sunt incluse numeroase tari, cabluri submarine de telecomunicatii, porturi, mine si intreprinderi care fabrica in special produse farmaceutice importante pentru sanatatea publica.

Cadou pentru teroristi: WikiLeaks publica lista obiectivelor pe care SUA le considera vitale... Columbia: 200 de oameni ingropati de vii in urma unei alunecari de teren...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x