Antena Căutare

Forbes: Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume. Patriciu, pe locul 540!

Afaceristul mexican Carlos Slim este cel mai instarit om din lume. Revista Forbes l-a clasat pe primul loc in topul bogatasilor, pentru al doilea an consecutiv. Bill Gates este numarul doi in aceasta ierarhie. In vreme ce patrolnul de la Sidex Galati, indianul Lakshimi Mittal, se afla pe pozitia a 6-a. Romanul Dinu Patriciu apare si el pe lista miliardarilor lumii, pe locul 540.

Potrivit revistei Forbes, Carlos Slim are o avere de invidiat - nu mai putin de 74 de miliarde de dolari. Slim a activat mai intai pe piata imobiliara iar apoi in domeniul telecomunicatiilor.

In prezent, controleaza doua mari companii de profil - Telmex and América Móvil. In plus, concernul sau are pachete de actiuni la numeroase alte firme.

Pe locul doi in topul bogatasilor se afla fondatorul Microsoft, Bill Gates. Americanul are o avere estimata la 56 de miliarde de dolari si a promis sa doneze, cea mai mare parte, in scopuri caritabile.

Gates este urmat in clasament de conationalul sau, Warren Buffett. Acesta are o avere de 50 de miliarde de dolari si e considerat unul dintre cei mai de succes investitori din lume. Afaceristul detine propriul sau conglomerat, Berkshire Hathaway - cu sediul in Nebraska. Concernul dezvolta activitati intr-o gama variata de domenii - de la utilitati, la polite de asigurare.

Pe locul patru in topul instaritilor se afla francezul Bernard Arnault - detinatorul celebrului brand Luis Vuitton. El are o avere de 42 de miliarde de dolari.

Larry Ellison, de la compania Oracle, ocupa pozitia a cincea - cu o avere estimata la 39,5 miliarde de dolari. Pe lista marilor bogatati ai lumii se afla nu mai putin de 101 miliardari rusi. Fata de 62, cati erau anul trecut.

Mohamed ElBaradei candideaza la presedintia Egiptului... PREMIERA: Imagini inedite cu Eva Braun si Adolf Hitler...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x