Antena Căutare

Fostul dictator panamez Manuel Noriega, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru spalare de bani

Un tribunal din Franta l-a condamnat, miercuri, pe fostul dictator panamez Manuel Noriega la sapte ani de inchisoare pentru spalare de bani obtinuti din traficul de droguri, transmite AFP

Judecatorii francezi au decis, de asemenea, confiscarea a 2.3 milioane de euro, aflati sub sechestru in banci din Franta. Banii sunt depozitati pe numele generalului, care are 76 de ani.

Procurorii au cerut pedeapsa maxima de 10 ani pentru fostul dictator, care a fost extradat din SUA in Franta in aprilie. In SUA el a stat in inchisoare aproape doua decenii. El a fost acuzat de justitia de la Paris ca a spalat banii traficantilor de droguri columbieni prin bancile franceze.

Dupa aflarea sentintei, avocatul sau a spus ca decizia de trimitere la inchisoare a lui Noriega pentru sapte ani este "extrem de severa".

Noriega a fost inlaturat de la putere in decembrie 1989, cand presedintele american George Bush a trimis trupele in Panama pentru a-l aresta. Dictatorul s-a predat pe 2 ianuarie 1990. A fost condamnat la 40 de ani de inchisoare pentru spalare de bani si trafic de droguri, dar pedeapsa i-a fost redusa la 17 ani pentru buna purtare. Noriega a ramas in penitenciarul din Miami doi ani dupa incheierea pedespsei, unde a incercat sa opreasca procedura de extradare.

Fost informator CIA, Noriega a ajuns la putere ca sef al serviciilor secrete si al armatei, in anii 1980. Relatiile cu Washington-ul au fost afectate de implicarea acestuia in trafic de droguri si suspiciunile legate de colaborarea sa cu statul cubanez.

Statul Panama l-a condamnat de trei ori pentru incalcarea drepturilor omului, fiecare condamnare de cate 20 de ani.

Bulgaria semneaza cu Gazprom acordul pentru proiectul South Stream... Un avocat al familiilor victimelor de la Smolensk afirma ca accidentul ar fi putut fi evitat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x