Antena Căutare

FOTO! Etna a erupt in forta

Imagini spectaculoase in Sicilia, unde vulcanul Etna a erupt pentru prima data in acest an. Lava incandescenta si o coloana de fum de 5 mii de metri s-au ridicat deasupra craterului.

Eruptia este un semnal clar ca cel mai activ vulcan din Europa are inca suficienta forta pentru a pune probleme in viitorul apropiat.

Etna a erupt in forta. A imprastiat lava incandescenta si cenusa vulcanica, iar unul dintre versantii sai a fost luminat ca ziua. O coloana uriasa de fum si-a facut aparitia. S-a inaltat pana la 5.000 de metri, iar in zona craterului, lava continua sa curga.

Autoritatile locale au convocat imediat un comitet de criza. Norul de cenusa putea afecta traficul aerian. Au decis, totusi, sa nu inchida aeroportul din Catania. Cateva zboruri au fost anulate, dar situatia a revenit la normal dupa ora 15:00, ora Romaniei.

Etna este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Numai anul trecut a erupt de 18 ori. Ultima eruptie care a facut victime a fost in 1987.

Foto: EPA/Intact Images

O avalansa masiva blocheaza sute de turisti britanici in Elvetia... Irak: 11 detinuti au evadat printr-un tunel de 80 de metri, sapat sub inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x