Antena Căutare

Franta ajuta opozitia din Siria cu 1.2 milioane de euro

Franta a decis sa aloce Coalitiei Nationale de Opozitie din Siria un ajutor umanitar de urgenta, in valoare de 1.2 milioane de euro, a anuntat ministrul Afacerilor Externe, Laurent Fabius.

Franta, prima tara occidentala care a recunoscut legitimitatea Coalitiei Nationale de Opozitie din Siria, a decis sa vina in ajutorul acesteia cu suma de 1,2 milioane de euro, bani constituind un "ajutor umanitar de urgenta", a declarat, astazi dupa amiaza, ministrul de Externe Laurent Fabius.

“Situatia umanitara in Siria se deterioreaza. Este imperativ sa ia act de asta comunitatea internationala “, a spus demnitarul, care a remarcat ca “Franta a fost primul stat care a recunoscut noua coalitie ca reprezentant legitim exclusiv al poporului sirian”.

Acest anunt vine la scurt timp dupa criticile aspre ale prim-ministrului rus, Dmitri Medvedev, in timpul vizitei sale in Franta, si care a gasit recunoasterea Frantei “total inacceptabila in temeiul dreptului international”.

Medvedev il va intalni maine pe președintele Francois Hollande. O discutie despre dosarul sirian este pe agenda intalnirii.

sursa: Income Magazine

foto: Intact Images / EPA

Cyber Monday, ziua in care preturile intra la apa... Au aparut noi imagini din timpul atacului lui Anders Breivik...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x