Antena Căutare

Franța încearcă să evite încă o tragedie "Charlie Hebdo". O adolescentă este amenințată cu moartea

O adolescentă în vârstă de doar 16 ani din Lyon, Franța, a primit amenințări cu moartea în urma unei postări pe Instagram în care critica religia islamică. Poliția păzește acum reședința fetiței cu scopul de a evita un nou incident de tipul Charlie Hebdo.

Franța încearcă să evite încă o tragedie "Charlie Hebdo". O adolescentă este amenințată cu moartea
Franța încearcă să evite un nou Charlie Hebdo. | Mediafax

O adolescentă de 16 ani din Lyon, Franța, a fost de curând victima amenințărilor cu moartea și a fost nevoită să se mute la alt liceu după ce a insultat religia islamică pe Instagram. Poliția păzește casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo.

Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo a avut loc la Paris, pe data de 7 ianuarie 2015, în jurul orei 11:30. Procurorii au confirmat că 12 oameni au fost uciși și alți 11 răniți în urma atacului asupra sediului săptămânalului satiric. Doi mascați și înarmați au luat cu asalt birourile editoariale și au început să targă.

Citește și: Detaliu CUTREMURĂTOR al actului terorist din Franța. Atacatorii au strigat pe nume fiecare victimă, înainte să o ucidă

Motivul acestui atac provine din tonul provocator și satiric al acestei reviste. Charlie Hebdo este o revistă săptămânală satirică franceză care a creat frecvent polemici, iar cele care au stârnit furia celor doi atacatori au avut legătură cu Islamul. Mai exact, caricaturile cu profetul Mohamed.

Citește și: INCREDIBIL! Redactorul-şef al Charlie Hebdo a CRITICAT românii, după ce s-au supărat pentru caricatura Simonei Halep. „Descoperim cu oroare că…”

Atacul a fost condamnat pe scară largă de către francezi și alte guverne. Președintele francez François Hollande, deplasat rapid la locul atacului, a denunțat "un atentat terorist" de o "excepțională barbarie" și a adăugat că "mai multe [alte] atacuri teroriste în ultimele săptămâni au fost dejucate".

Sloganul "Je suis Charlie" ("eu sunt Charlie") a ajuns, în doar câteva ore. să exprime solidaritatea întregii lumi față de aceși jurnaliști, dar și susținerea pentru libertatea neîngrădită a exprimării presei.

În contextul atentatului terorist islamic de la Paris din 2015, Papa Francisc a declarat că „Nu poți să glumești pe seama religiei sau să insulți credința altora. Există o limită. Fiecare religie care își respectă oamenii are demnitatea sa. Există limite și în libertatea de exprimare”.

"Detest religia. Coranul este o religie a urii. Spun ceea ce cred, la naiba! Nu sunt deloc rasistă. Nu poți fi rasist cu o religie" , a declarat Mila, fetița de 16 ani, pe Instagram.Poliţia păzeşte casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo.

Cum a reacționat Dwyane Wade când băiatul său de 12 ani i-a mărturisit că se simte fată. "I-am spus, are doar 12 a... Incălzirea globală nu mai poate fi stopată! În Antarctica a fost înregistrată o temperatură record de peste 20 de grade ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x