Antena Căutare

Franta si-a reiterat opozitia fata de intrarea Romaniei in Schengen

Laurent Wauquiez, ministrul francez pentru Afaceri Europene, a reiterat, joi, dezacordul autoritatilor franceze cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Intr-un interviu acordat cotidianului francez La Croix, oficialul a tinut sa precizeze ca Franta este in dezacord clar cu Ungaria, care detine presedintia semestriala a UE.

"Aderarea la spatiul Schengen este o responsabilitate enorma. Frontiera lor devine frontiera noastra. Trebuie sa fie capabili sa o controleze, in timp ce aici au loc diverse tipuri de trafic"


Ministrul francez a invocat problema coruptiei si lipsa de securitate a granitelor romanesti, favorizata de salariul mic al vamesilor.

"Trebuie rezolvata si problema coruptiei: un vames roman castiga 400 de euro pe luna", a spus Wauquiez.

Oficialul francez a adaugat ca aderarea la Schengen nu este o decizie care se ia pentru a face pe plac unei tari sau alteia si ca Franta nu se opune "din principiu" acestei aderari. Conditia pe care o impune Franta este ca aceste tari sa fie pregatite. "Nu este in interesul nimanui sa precipitam lucrurile", a precizat Laurent Wauquiez.

Franta si Germania au decis sa blocheze aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Intr-o scrisoare trimisa Comisiei Europene, ministrii german si francez de Interne au apreciat ca este "prematur" sa se permita aderarea celor doua tari la zona Schengen in martie 2011, adaugand ca Romania si Bulgaria trebuie sa faca "progrese ireversibile" in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate.

EUObserver: Romania flutura steagul alb in batalia pentru Schengen... SUA. Un pachet adresat ministrului Securitatii Interne a luat foc intr-un oficiu postal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x