Antena Căutare

Franta si Germania se opun aderarii Romaniei la Schengen in etape

Franta si Germania se opun, la fel ca Olanda, compromisului privind integrarea in doua etape a Romaniei si Bulgariei la Schengen, potrivit unor diplomati europeni, relateaza cotidianul austriac Kurier, preluat de Mediafax.



"S-a decis in Guvern ca vom continua sa ne opunem intrarii Romaniei si Bulgariei", a declarat Elaine de Boer, purtatoarea de cuvant a ministrului olandez al Imigratiei, Gerd Leers.

"Nu vom aproba nici macar intrarea partiala", a precizat purtatoarea de cuvant. "In numele Olandei, vom spune «nu» la reuniunea prevazuta saptamana viitoare la Bruxelles", a adaugat ea.

O reuniune a ministrilor de Interne ai Uniunii Europene este prevazuta joi la Bruxelles, cand urmeaza sa fie discutat un proiect de compromis al presedintiei poloneze a UE, care reia optiunea evocata in primavara privind integrarea in doua etape a Romaniei si Bulgariei.

Astfel, spatiul aerian si maritim ar urma sa fie deschis inainte de sfarsitul lui octombrie, iar o decizie privind data deschiderii frontierelor terestre, "mai controversata", va fi luata abia in 2012.

Foto: west-info.eu

Libia va avea un guvern nou, in cel mult zece zile... Marea Britanie: Doctor din Leeds, demis dupa ce si-a filmat doua colege la dus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x