Antena Căutare

Franta, tinta numarul 2 a al-Qaeda: Posibil atentat, la metroul din Paris

Politia judiciara din Franta a demarat o ancheta pentru a determina originea unui "zvon privind un atentat" care ar urma sa fie comis la metroul din Paris, au anuntat surse din politie, citate de AFP.









Franta este "tinta numarul 2 a al-Qaeda"

Franta este "tinta numarul 2 a al-Qaeda", dupa Statele Unite, dar nu a primit in mod special amenintari dupa moartea lui Osama ben Laden, a declarat vineri Bernard Squarcini, seful directiei centrale de informatii interne (DCRI) franceze, intr-un interviu pentru cotidianul Le Monde, transmite AFP.

"Americanii sunt tinta numarul 1 si Franta tinta numarul 2 a al-Qaida. Si odata cu moartea lui ben Laden, exista un risc de escaladare", apreciaza Squarcini.

Seful serviciului de informatii interne a precizat ca nu exista amenintari "in mod special" impotriva Frantei dupa moartea liderului al-Qaeda. Oficialul a adaugat insa ca trebuie luate masuri de precautie, evocand "consolidarea masurilor in strainatate: ambasadele, obiectivele franceze, escalele Air France in Africa etc.".

El a adaugat ca aproximativ 20 de francezi au fost numarati in tabere jihadiste din Pakistan si ca "sunt din ce in ce mai multi". "Ei fac parte din riscurile de care se tem Franta si Europa (...). Incercam sa evitam ca ei sa revina pe teritoriul national".

Bernard Squarcini a mai apreciat ca efectivele retelei Al-Qaida in Maghrebul Islamic (AQMI) sunt de 400 de membri. "Au ajuns in doi ani de la 150 la 400 de oameni, cu un cerc logistic de 150 pana la 200 de oameni", a precizat el.

"De cand a jurat credinta al-Qaida (in 2006), AQMI si-a inzecit activitatile", a adaugat el, subliniind ca "Franta este prima dintre tarile amenintate".

AQMI tine ostatici, de la jumatatea lui septembrie 2010, patru francezi rapiti in nordul Nigerului, precum si o italianca rapita la 2 februarie in sudul Algeriei.

Sursa: Antena3

Foto: planetark.org

Grecia, paralizata de o greva generala pe 11 Mai!... Tentativa de asasinare esuata! Tinta: al-Awlaki, liderul yemenit al-Qaeda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x