Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Fratele atacatorului sinucigaş de la Manchester este la fel de vinovat ca acesta, acuză procuratura

Fratele atacatorului sinucigaş care s-a detonat la ieţirea de la concertul Arianei Grande la Manchester, Hashem Abedi, este ”la fel de vinovat ca fratele său”, consideră procurorul Tribunalului londonez Old Bailey, relatează AFP.

Hashem Abedi este acuzat atât de faptul că l-a ajutat pe fratele său să pregătească atacul, cât şi de omor, tentativă de omor şi complot în vederea provocării unei explozii.

El a fost extrădat din Libia în iulie, în urma unui acord cu autorităţile libiene în acest sens şi a fost arestat la 17 iulie 2019 la sosirea la Londra.

Acest britanic, în vârstă de 22 de ani, compare la Londra marţi, a doua oară, după o primă amânare a audierii.

El îşi clamează nevinovăţia faţă de faptele fratelui său, care a ucis 22 de persoane şi a rănit alte peste 500 la 22 mai 2017.

”El este la fel de vinovat de această atrocitate şi de infracţiuni identificate în inculpare, ca şi cum ar fi ales ţinta şi ar fi detonat bomba el însuşi”, apreciază procurorul Duncan Penny.

Hashem Abedi l-ar fi ajutat pe fratele său să obţină materialele necesare fabricării bombei artizanale, ar fi experimentat fabricarea acesteia împreună cu fratele său şi ar fi cumpărat cuiele şi piuliţele folosite ca schije.

Potrivit tribunalului, cei doi fraţi ar fi fabricat şi depozitat dispozitive explozive la altă adresă decât a domiciliului lor, la Manchester, la puţin timp după ce s-au întors din Libia, în aprilie 2017.

Sursa : news.ro

Recomandari