Gata, uraganul Florence a început să facă PRĂPĂD! „Ne distruge statul”

 

Uraganul Florence este pe cale să devasteze Carolina de Nord, potrivit guvernatorului acestui stat american. Taifunul a atins uscatul în zori, aducând ploi torenţiale, vânturi violente şi generând inundaţii.

"Furtuna ne distruge statul. Suntem foarte îngrijoraţi că localităţi întregi ar putea fi distruse", a spus guvernatorul Roy Cooper într-o conferinţă de presă.

Deocamdată nu a fost raportat niciun deces, dar pompierii se tem că doi oameni îşi vor fi pierdut viaţa atunci când un copac s-a prăbuşit peste casa lor.

„Nu pot confirma, dar aceasta este foarte probabil'', a spus şeful pompierilor din Wilmington.

"Ne confruntăm cu mai multe ameninţări", a continuat guvernatorul citând apele oceanelor în creştere şi râurile umflate de uragan, combinate cu ploi abundente. Ploi de această intensitate nu se întâmplă ''decât o dată la o mie de ani'', a spus Roy Cooper.

Râul Neuse a crescut trei metri peste nivelul obişnuit, iar nivelul "va creşte timp de mai multe zile", a informat guvernatorul, potrivit Agerpres.

Aproximativ o jumătate de milion de persoane sunt deja fără curent electric în Carolina de Nord, care numără aproximativ 10 milioane de locuitori, potrivit lui Roy Cooper. "Acest număr creşte în timp ce vorbim", a adăugat el.

"Salvatorii lucrează în condiţii dificile, care se vor înrăutăţi astăzi", a prevenit oficialul.

Aproximativ 20.000 de oameni s-au refugiat în mai mult de 150 de adăposturi, potrivit guvernatorului.

Uraganul Florence va reprezenta o "ameninţare majoră" pentru încă 24-36 de ore, mai ales din cauza riscului grav de inundaţii, a avertizat vineri Agenţia Federală americană pentru Situaţii de Urgenţă (Fema). facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI