Antena Căutare

Gaura neagra descoperita de NASA nu ameninta Pamantul

Gaura neagra descoperita de NASA in apropierea Pamantului nu va avea efecte prea vizibile asupra planetei noastre. Cel putin nu inca. Potrivit astronomilor, o gaura neagra are, teoretic, puterea de a absoarbe obiectele din vecinatate. Formatiunea descoperita de Agentia Spatiala Americana este, insa, foarte tanara si se afla la distanta.

Dupa ce au pus o lume intreaga pe jar cu secretomania, cercetatorii NASA au anuntat ca au gasit cea mai tanara gaura neagra din vecinatatea Pamantului. Oamenii au fost deopotriva dezamagiti si alarmati la aflarea vestii. Ei se asteptau la o dezvaluire ceva mai spectaculoasa, precum descoperirea extraterestrilor.

Cu toate acestea, gaura neagra i-a facut pe unii sa isi puna intrebari, mai ales ca luni s-au publicat mai multe simulari apocaliptice, cu posibilele efecte ale unei gauri negre.

Cercetatorii ne asigura insa ca nu exista motive de panica.

In mod obisnuit, o gaura neagra poate sa atraga in interiorul sau tot ce exista in jur. Fenomenul e insa valabil doar pentru lucrurile aflate foarte aproape. Pamantul e situat la 59 de milioane de ani lumina fata de formatiunea astrala - o distanta sigura in opinia specialisttilor. In plus, gaura descoperita recent este foarte tanara, in faza incipienta, si nu are dimensiuni prea mari.

Fizicienii spera totusi sa o studieze in amanunt, pentru a afla mai multe date despre formarea si evolutia acestor fenomene cosmice.

Specialistii de la NASA au anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca o gaura neagra se afla in apropierea planetei noastre, la 59 de milioane de ani lumina distanta. Publicul astepta, insa, altceva. Internautii din lumea intreaga sperau ca obiectul exceptional este o urma lasata de extraterestri. Sau o ramasita dintr-o misiune spatiala esuata a pamantenilor, asa cum a fost Apollo 13, in 1970 catre Luna. Partizanii teoriilor apocaliptice se gandeau ca telescopul Chandra a surprins asteroidul despre care se spune ca va lovi Pamantul in 2036.

NASA a mai repetat acest scenariu, pe 7 mai,cand a anuntat ca a gasit un obiect cosmic pe care-l cauta de 50 de ani. O saptamana mai tarziu, la conferinta de presa, cercetatorii au dezvaluit ca este vorba despre ramasitele unei supernova, din galaxia noastra.

"Negustorul mortii", extradat in secret in SUA... Cel putin 64 de morti, dupa ce o cladire s-a prabusit in New Delhi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x