Antena Căutare

Germania a liberalizat piata muncii pentru anumite categorii de muncitori romani

Guvernul german a decis extinderea liberalizarii pietei muncii, incepand cu 1 ianuarie 2012, pentru mai multe categorii de lucratori proveniti din Romania si Bulgaria: absolventi cu studii superioare, pentru activitati corespunzatoare calificarii lor; lucratori acceptati in sistemul de formare profesionala in Germania si lucratorii sezonieri, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, citat de Hotnews.

"Prin eliminarea restrictiilor privind accesul muncitorilor romani pe piata germana, pentru categoriile de lucratori mentionate, executivul de la Berlin transmite un semnal clar atat in sprijinul principiului european al liberei circulatii a fortei de munca, cat si in acord cu ansamblul valorilor si drepturilor care stau la baza constructiei europene"


Germania a aplicat restrictii in domeniul accesului muncitorilor romani si bulgari pe piata muncii germana, care, potrivit legislatiei comunitare, pot fi aplicate pentru o perioada de maximum 7 ani de la aderarea acestor tari la UE, astfel ca, in cazul Romaniei si Bulgariei, limitarile impuse pe piata muncii mai pot fi mentinute pana cel mai tarziu la 1 ianuarie 2014.

Vaclav Havel, inca disident in Cehia, la 75 de ani... Romanii dintr-un autocar, umiliti de politistii danezi: Le-au pus catuse, i-au fotografiat si anchetat fara motiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x