Încă o țară din Europa cere populației să poarte măști în aer liber. Cazurile de Covid-19 au crescut semnificativ

Încă o țară din Europa cere populației să poarte măști în aer liber. Germania a emis o recomandare prin care sugerează tuturor să-și acopere nasul și gura inclusiv atunci când se află în spații deschise și pot pot păstra distanțarea fizică.

Germania cere populației să poarte măști în aer liber

Hepta

Institutul german de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) a sfătuit marţi ferm populaţia să poarte mască şi în exterior, dacă distanţarea fizică este imposibil de respectat, după o înmulţire a noilor infectări considerată îngrijorătoare de către autorităţi.

"Avem reguli, cum ar fi păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri. Dar dacă nu este posibil să se păstreze această distanţă, recomandăm întotdeauna să se poarte mască, indiferent dacă este vorba de interior sau de exterior", a explicat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, preşedintele acestui institut sanitar de referinţă.

Citește și:

Alexandru Rafila, despre calea reală de transmitere a unui virus: "Dom’le, nu există chestiunea asta! Nu reprezintă o cale principală de transmitere"

Institutul Robert Koch şi-a exprimat marţi îngrijorarea în legătură cu înmulţirea noilor cazuri de COVID-19 în ultimele zile.

"Ultimele evoluţii în privinţa cazurilor de COVID-19 sunt o sursă de mari îngrijorări pentru mine şi pentru noi toţi de la RKI", a adăugat Wieler.

Relaxarea în exces poate duce la o creștere a numărului de cazuri și în Germania

Deşi a salutat faptul că Germania, unde s-au înregistrat 9.122 de decese legate de noul coronavirus, a gestionat relativ bine criza comparativ cu mulţi dintre vecinii săi în special datorită respectării unor reguli sanitare stricte, el s-a declarat îngrijorat de relaxarea unei părţi a populaţiei în privinţa acestui subiect.

Citește și:

Coronavirusul va fi oprit cu un vaccin! Antidotul va fi disponibil până la sfârşitul anului, în toată lumea

"Am reuşit să menţinem stabil numărul de noi infectări timp de mai multe săptămâni (...), însă de mai multe zile observăm o înmulţire a cazurilor", a afirmat Wieler.

Media de noi infectări zilnice cu COVID-19 a urcat în ultima săptămână la 577 în Germania, în contextul în care ea s-a aflat sub pragul de 350 la mijlocul lunii iulie.

"Acest succes ne-a arătat că putem să diminuăm răspândirea virusului", a explicat el, însă pentru asta va trebui "să continuăm să respectăm regulile sanitare".

El a recomandat de asemenea să se respecte regulile de bază, cum ar fi acoperirea gurii în caz de strănut sau tuşit, spălatul pe mâini sau purtarea măştii pe gură şi nas în spaţii închise care trebuie aerisite des.

Potrivit lui Wieler, petrecerile şi sărbătorile private sunt o mare sursă de noi infectări. "Chiar şi tinerii pot fi purtători ai virusului şi îşi pot contamina părinţii sau bunicii", a adăugat el.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri