Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Coronavirusul va fi oprit cu un vaccin! Antidotul va fi disponibil până la sfârşitul anului, în toată lumea

Vaccinul pentru Covid-19 al companiei Moderna ar putea fi disponibil pentru utilizare pe scară largă până la sfârşitul anului. Medicii fac ultimele teste pentru a obține aprobarea de folosire și ar putea fi trimis în toată lumea până la finele lui 2020.

Un vaccin anti Covid-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului în toată lumea

Hepta

Vaccinul pentru Covid-19 al companiei Moderna ar putea fi disponibil pentru utilizare pe scară largă până la sfârşitul anului, au declarat luni oficiali ai companiei americane, după anunţarea începerii fazei finale a unui studiu clinic pe 30.000 de participanţi, pentru demonstrarea siguranţei şi eficacităţii, acesta fiind ultimul obstacol înainte de obţinerea aprobării din partea autorităţilor de reglementare. Acţiunile Moderna au crescut cu 7,5% în urma anunţului.

SUA a plătit în avans vaccinuri de 1 miliard de dolari

Moderna, care nu a mai lansat vreun vaccin pe piaţă, a primit aproape 1 miliard de dolari din partea guvernului american, care contribuie la finanţarea activităţilor de dezvoltare a mai multor vaccinuri candidate, în cadrul programului Operation Warp Speed.

Citește și: Adevărul despre efectele coronavirusului în corp: „Am bătut COVID-19 acum patru luni, dar sechelele mă doboară și astăzi!”

Peste 150 de vaccinuri candidate pentru noul coronavirus se află în diverse faze de dezvoltare,, iar circa două duzini sunt pregătite pentru testarea pe oameni.

Un vaccin împotriva Covdi-19 sigur și eficace, distribuit până la finalul lui 2020

Pfizer şi Johnson & Johnson lansează în această lună studii clinice în faze avansate pentru vaccinurile lor pentru Covid-19. AstraZeneca a anunţat că va începe în această vară studii clinice pe scară largă a vaccinului său candidat pe care îl dezvoltă în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Oxford.

“ Să avem un vaccin sigur şi eficace distribuit până la sfârşitul anului 2020 este un obiectiv ambiţios, dar este obiectivul corect pentru poporul americn”, a declarat directorul Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH), Francis Collins, într-un comunicat în care a fost anunţat studiul clinic de fază a III-a al Moderna.

Citește și:

A murit încercând să arate că nu există COVID. S-a expus voit unui risc imens și a pierdut: „Cred că am făcut o greşeală. Am crezut că e o farsă”

Producătorii cresc producţia de vaccinuri candidate în timp ce efectuează testele clinice, pentru a răspunde cât mai curând la acest virus care se răspândeşte rapid în lume.

650.000 de morți în toată lumea din cauza Covid-19

Covid-19 a omorât aproape 650.000 de oameni în toată lumea şi a provocat o criză economică globală.

Moderna ar putea avea pregătite milioane de doze de vaccinuri atunci şi dacă vaccinul va fi considerat sigur şi eficace, a spus Collins reporterilor, într-o convorbire telefonică.

Compania ar urma să livreze în acest an circa 500 de milioane de doze de vaccin şi posibil până la 1 miliard de doze pe an din 2021, a declarat directorul general al Moderna, Stephane Bancel, în aceeaşi conferinţă.

Studiul clinic pe scară largă trebuie să evalueze siguranţa vaccinului mRNA-1273 şi să determine dacă poate preveni simptomele Covid-19 după două doze.

Recomandari