Studiu. Medicamentul experimental dezvoltat pentru tratarea Covid-19 are rezultate promițătoare

Gilead Sciences a anunțat că medicamentul experimental dezvoltat de companie și folosit în tratarea Covid-19 are rezultate promițătoare. Dintr-un număr de 53 de pacienți din SUA, Europa și Canada, aflați în stare critică și care au fost tratați cu acest medicament, 68% s-au recuperat.

Tratament experimentat pentru Covid-19

Medicamentul experimental pentru pacienții cu infecții severe cu Covid-19 se arată a fi promițător, conform unei analize, care arată că șansele apariției unui prim tratament sunt mari, scrie Bloomberg.

Raportul publicat în New England Journal of Medicine a arătat că un număr de 53 de persoane din S.U.A., Europa și Canada care au avut problme de ordin respirator, aproximativ jumătate primind ventilație mecanică, au răspuns pozitiv la tratamentul aplicat cu acest medicament.

Încă 12 români au murit din cauza Covid-19! Bilanțul deceselor a ajuns la 282

Tuturor pacienților li s-a administrat remdesivir, timp de până la zece zile, după care starea pacienților s-ar fi îmbunătățit, la peste 68% dintre pacienți. Un număr de 17 dintre cei 30 de pacienți aflați sub ventilație mecanică putând să respire fără ajutorul aparatului. În timp ce 13% au murit. Mortalitatea a avut loc în rândul celor care se aflau intubați, având forme grave.

„Nu putem trage concluzii definitive în urma acestor date, dar observațiile acestui grup de pacienți spitalizați care au primit remdesivir ne dau speranță”, a declarat Jonathan Grein, directorul epidemiologiei spitalului din Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, într-o declarație.

Mai multe studii clinice la scară largă sunt în desfășurare pentru a evalua efectele pe care le are remdesivir asupra infecției cu Covid-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus care a infectat peste 1,65 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis 100.000.

Au loc mai multe studii privind acest medicament

Unul dintre studii a fost realizat în China, iar rezultatele studiului vor fi raportate în această lună. Un alt studiu, sponsorizat de Institutul Național de Sănătate din SUA, de asemenea, ar putea raporta rezultatele în săptămânile următoare. Alte două studii sunt în desfășurare, fiind realizate de Institutul Științific de Cercetare Gilead.

Inimaginabil! La Bergamo, slujbele de înmormântare au loc cu telefoanele pe sicrie, pentru ca familiile să participe astfel la funeralii

„În studierea remdesivir, întrebarea nu este doar dacă este sigur și eficient împotriva Covid-19, , ci cât timp ar trebui să primească tratament și în ce stadiu al bolii lor ar fi cel mai benefic”, a spus Daniel O'Day, președintele Gilead și directorul executiv. „Sunt necesare multe răspunsuri, motiv pentru care avem nevoie de mai multe tipuri de studii care implică multe tipuri de pacienți”.

"Unele dintre aceste răspunsuri vor apărea în săptămânile următoare, ]n urma diferitelor studii clinice ce au loc.", a declarat Daniel O'Day, vineri ,într-o scrisoare deschisă trimisă prin e-mail.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri